Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Trump segítséget ajánlott fel Putyinnak

Nagy Gábor

2019.08.01. 07:20

Brutális erdőtüzek pusztítanak Szibériában, az amerikai elnök segítséget ajánlott fel.

Segítséget ajánlott fel a szibériai erdőtüzek elleni küzdelemben Vlagyimir Putyinnak Donald Trump – közölte szerda késő este a Kreml sajtószolgálata. Az amerikai és az orosz elnök Washington kezdeményezésére telefonon lépett kapcsolatba egymással. Putyin a moszkvai tájékoztatás szerint megköszönte a figyelmességet, valamint a segítség és a támogatás felajánlását. Mint mondta, szükség esetén élni fog a felajánlással.

Az orosz elnök arról tájékoztatta amerikai hivatali partnerét, hogy Szibériában „erős” repülőegységet hoztak létre a természeti csapás elleni küzdelemre. Hozzátette azt is, hogy a rendkívüli helyzetek minisztériumának jelentése szerint nehézségek adódtak a repülőgépek utántöltésénél és elhelyezésénél.

Az orosz elnöki hivatal sajtószolgálata szerint Putyin Trump lépését annak zálogaként értékelte, hogy a jövőben sikerül majd helyreállítani a teljes körű kapcsolatokat a két ország között. A két vezető egyebek között a telefonos és a személyes kapcsolattartás folytatásáról állapodott meg.

Oroszországban mintegy hárommillió hektáron ég a növényzet, ami miatt hétfőn négy régióban rendkívüli állapot bevezetését rendelték el. A TASZSZ szerdai összesítése szerint jelenleg 147 erdőtűz ellen folyik a küzdelem, több mint 300 nehezen megközelíthető tűzfészket viszont nem oltanak a rendkívüli helyzetek kezeléséért felelős regionális bizottságok döntése alapján

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére