Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Trump: Orbán egy erõs és bátor miniszterelnök

Tóth Dalma

2017.10.06. 20:58

Az amerikai elnök találkozni akar Orbán Viktorral.
WASHINGTON, 20:58

Az amerikai elnök találkozni akar Orbán Viktorral.

Szabó László, Magyarország washingtoni nagykövete a Figyelőnek adott interjút, amelyben a magyar-amerikai politikai és gazdasági kapcsolatokról beszélt.

Szabó László miután átadta megbízólevelét az amerikai elnöknek, kifejezetten jó benyomásokkal távozott a Fehér Házból.

Elmesélte, hogy Trump az eseményen az mondta, erős és bátor embernek tartja Orbán Viktort, valamint hogy pontosan tudja, a miniszterelnök kiállt a megválasztása mellett Tusnádfürdőn. Majd hozzátette: a magyarok nagyszerűek.

Orbán Viktor és Donald Trump az amerikai választások után már egyeztettek telefonon, és a májusi NATO-csúcson is találkoztak.

Az amerikai elnök elmondta Szabó Lászlónak: a miniszterelnök rajta van a vendéglistáján. Ugyanakkor, mint azt a nagykövet megjegyezte, Trumpnak előbb egy “apró ügyet”, az észak-koreai válságot kell megoldania.

Szabó László szerint az amerikaiak elismeréssel adóznak amiatt, hogy a magyar katonák ott vannak Afganisztánban, Irakban, Koszovóban, valamint hogy részt veszünk a Baltikum légvédelmében. Hozzátette: Orbán Viktor kinyilvánította azt is, hogy a NATO előírásainak megfelelően a GDP 2 százalékára emelik a honvédelmi kiadások mértékét – ezzel pedig az USA-ban is tisztában vannak.

Rávilágított arra is, hogy a személyi jövedelemadó és a társasági adó drasztikus csökkentése rendkívül vonzóvá tette hazánkat a kinti befektetők számára. Idehaza már most 1700 amerikai vállalkozás ad munkát közel százezer magyarnak.

(Breitbart, Híradó)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére