Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Trump már három éve megjósolta a szoborrongálásokat

Balázs Ferenc

2020.06.23. 18:09

Kiröhögték Donald Trumpot, amikor az amerikai elnök George Washington és Thomas Jefferson szobrainak ledöntésével riogatott, miután 2017-ben Charlottesville-ben eltávolították Robert E. Lee konföderációs tábornok emlékművét.

A teljes balliberális mainstream média leszólta Donald Trumpot, amikor röviddel a megválasztása után, 2017-ben hangosan ellenezte az amerikai polgárháborúban a konföderáció oldalán harcoló Robert E. Lee szobrának eltávolítását egy virginiai városban.

Azon tűnődöm, jövő héten már George Washington, az azt követő héten meg Thomas Jefferson következik? Hol lesz a vége?

– fogalmazott Trump a Virginiában történtekre reagálva.

Manapság a social justice warriorok és a Black Lives Matter mozgalom híveinek mindennapos elfoglaltságává vált a műemlékek megrongálása.

Júniusban Portlandben, Oregon államban egy csapat randalírozó diák „visszavesszük a várost, az összes rasszista szobrot egyszerre” jelmondattal döntötte le Thomas Jeffersonnak, az Amerikai Egyesült Államok harmadik elnökének, a Függetlenségi nyilatkozat megírójának szobrát. Három nappal később helyi tüntetők először amerikai zászlóba csavarva felgyújtották, majd felborították George Washington államalapító elnök szobrát.

Azóta több tucat amerikai városban történtek hasonló rongálások. A két leghíresebb mainstream hírcsatorna, a CNN és a BBC is „a változás előszelének” tudta be a történéseket.

Donald Trump ezzel aligha ért egyet: elnöki felhatalmazást adott, hogy 10 évig terjedő börtönbüntetéssel legyen sújtható az, aki bármilyen köztulajdonban lévő szobrot, műemléket megrongál.

„Nincsenek kivételek!” – szögezte le.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Jakab Péter kilépett a Jobbikból

Gyöngyösi Márton, a Jobbik Elnöke nyílt levélben kérte föl Jakab Pétert a lemondásra. Jakab válaszlevelében úgy fogalmazott: „Ha a nép és a Jobbik között kell választanom, nem kérdés, melyiket választom”.

Zelenszkij kitiltaná az orosz turistákat Európából

Az ukrán humorista-elnök ismét vette magának a bátorságot, hogy megmondja, mi a teendője az európai országoknak.

Filipp: Ez a tél maga lesz a pokol!

Filipp: Ez a tél maga lesz a pokol!

Ez a tél maga lesz a pokol. Igaz, nem meleg lesz, hanem hideg, de legalább sötét is. Meg szenvedős. A benézett szankciós politika hatására Európában az összes grafikon elkezdett függőlegesen felfele emelkedni. Kár, hogy ezek olyan grafikonok, amelyeknél nem célszerű növekedést észlelni. Az infláció az egekben, az üzemanyagárak sosem voltak ilyen magasak, a rezsiköltségekről pedig sírás nélkül beszélni sem lehet. Ilyen körülmények között kisebb csoda, hogy egyáltalán az átlagfogyasztásig meg tudjuk tartani a rezsicsökkentést. De az emberek mintha nem lennének tisztában azzal, hogy mennyire súlyos a helyzet. Az egy dolog, hogy nem tudják majd kifizetni az óriási rezsiszámlákat és az energiacsapda miatt áramszüneteket is kockáztatnak, de mi lesz a gazdasággal? A recesszió elkerülhetetlen. Mi lenne, ha egyszer megérnénk azt, hogy Európa nem világhatalmi erők közé pozicionálja magát, hanem kiáll a saját jól felfogott érdekei mellett? Amíg viszont olyan vezetők állnak az EU élén, akik megelőzni nem tudják a bajt, okozni viszont annál inkább, addig ez csak lázálom marad.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére