Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Trump beújít: beszédet mond a július 4-i nemzeti ünnepen

Bokor Gábor

2019.07.04. 09:24

Rendhagyó lesz idén a július 4-i nemzeti ünnep Washingtonban. Az Egyesült Államokban csütörtökön ünneplik a függetlenség napját, azaz a függetlenségi nyilatkozat 1776-ban történt kihirdetését, amellyel akkor a 13 brit kolónia kinyilvánította elszakadását Nagy-Britanniától.

Az amerikai fővárosban minden évben délelőtti parádéval és esti koncerttel, valamint tűzijátékkal ünneplik a függetlenség napját. Az idén azonban Donald Trump elnök radikális változtatással kecsegteti az amerikaiakat. Az ünnepnap délutánján – még a koncert és a tűzijáték előtt – a Lincoln-emlékműnél mintegy egyórás program lesz Üdvözlet Amerikának címmel. A programban katonai felvonulás lesz harckocsikkal és katonai járművekkel, valamint légi parádéval, amelyen a légierő, a haditengerészet gépei, valamint a parti őrség helikopterei tartanak bemutatót.

Fotó: AFP

Sajtóértesülések szerint M1 Abrams harckocsik, B-2-es bombázók, F-35-ös és F-22-es vadászrepülők is részt vesznek a bemutatón. A washingtoni légteret egész napra lezárják, a közeli Reagan Nemzeti Repülőtér pedig nem fogad és nem indít járatokat helyi idő szerint este tíz óráig. A katonai parádé megtartását Donald Trump először 2017-ben vetette fel, miután részt vett Párizsban a francia nemzeti ünnepen rendezett katonai parádén.

A katonai bemutató után az elnök beszédet mond. A Fehér Ház szóvivője, Hogan Gidley a Fox televíziónak adott interjújában közölte: Trump kerüli a politikát, csakis történelmi és hazafias témákkal foglalkozik majd. A Lincoln-emlékműnél szerdán este már készen álltak a páholyok, ahová kormányzati tisztségviselők, törvényhozók és republikánus személyiségek kaptak meghívást.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére