Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Trump betiltotta az érzékenyítő kurzusokat

888.hu

2020.09.23. 06:40

Legalábbis a hadseregre, a kormánnyal szerződéses viszonyban álló vállalkozásokra és személyekre, valamint a kormányzat anyagi támogatását élvező szervezetekre és személyekre vonatkozóan.

Szeptember 4-én a Fehér Ház költségvetési hivatala már feljegyzést készített ebben a témában, és kiadta az utasítást, miszerint a kormányhivatalok és kormányzati ügynökségek többé nem használhatnak fel adófizetői dollárokat olyan Amerika-ellenes propagandát népszerűsítő tanfolyamokra, ahol vitatható faji elméletekről, a fehérek vélelmezett kiváltságairól tartanak előadásokat, vagy azt oktatják, hogy az Egyesült Államok önmagában is rasszista és ördögi ország.

Donald Trump ezt az utasítást bővítette ki a kedd esti rendelettel.

E tanfolyamok jó részén egyébként a sokszínűségre hivatkozva elsősorban azzal foglalkoztak, hogy a fehér amerikaiaknak bűntudatot kellene érezniük az afroamerikaiak ellen valaha elkövetett bűnök, a faji megkülönböztetés miatt. Szeptember elején a Breitbart News című jobboldali lap közölte elsőként az információt, miszerint ilyen jellegű oktatás folyik több kormányhivatalban, külsős szakértőknek adott megbízásokkal. A Fehér Ház akkor azonnal megosztó és kártékony tevékenységnek minősítette e kurzusokat, amelyek – álláspontja szerint – faji előítéleteket is táplálnak. Russell Vought, a költségvetési hivatal elnöke ekkor tiltotta be e kurzusok finanszírozását.

A kedd este kiadott elnöki rendelet elutasítja ezeket a megosztó elméleteket, köztük például azt is, amely azt próbálja tanítani, hogy az Egyesült Államok alapvetően rasszista és szexista, vagy hogy bárki egyénileg felelősséggel tartozna a vele azonos nemhez vagy népcsoporthoz tartozók által a múltban elkövetett cselekedetekért.

A Fehér Ház közleménye hangsúlyozta:

Ez a kártékony ideológia óriási megosztottságot okoz, és az emberi természetnek, történelmünknek, alapértékeinknek és nemzetünk világban játszott egyedi szerepének hamis beállításában gyökerezik.”

Leszögezte azt is, kutatások bizonyítják, hogy a bűntudatra összpontosító tréningek csak megerősítik a torzításokat, és csökkentik a kisebbségek lehetőségeit.

Az elnöki rendelet értelmében az amerikai hadsereg kötelékében sehol senki nem vonható felelősségre azért, ha visszautasítja e nézetek támogatását.

Az amerikaiakat arra kell tanítani, hogy büszkék legyenek ebben a mi nagyszerű országunkban, és ha te ezt nem így gondolod, akkor számodra itt semminek nincs értelme”

– írta Trump a rendelet kiadása után a Twitteren.

(Az MTI nyomán)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére