Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Transzmeglepetés éri majd a bajor parlament tagjait

Bokor Gábor

2019.01.14. 13:00

Egyik társuk a három hónapos szünet alatt átmûttette magát.

Három hónappal a bajor választások után ismét megkezdődik a munka a délnémet tartomány törvényhozásában. A parlamenti képviselők azonban hiába keresik majd korábbi társukat, a zöldpártot erősítő Markus Ganserert, ugyanis a három hónap alatt ő nem pihenni ment, hanem átműttette magát. Így mostantól Tessa Gansererként szerepel a parlamenti nyilvántartásban. 

A politikus lett ezzel a lépéssel az első transznemű személy, aki parlamenti mandátumot szerzett. 

Németországban az elmúlt hónapokban több olyan döntés is született, mely kedvez a nemváltóknak és követőiknek. Az egyik ilyen például, hogy elfogadtak egy alkotmánymódosítást, melynek "köszönhetően" mostantól a szülők semleges neműként is regisztrálhatják a gyereküket a születésekor, valamint új útleveleket és személyiket is létrehoztak az olyanoknak, akik nem tudják elfogadni nemüket. 2017-től a homoszexuálisok közötti házasság is engedélyezett a nyugat-európai országban. 

Teljesen nőnek érzem magam és most már nőként is ülhetek a parlamentben"

– írta január elsején a politikus a Facebook-oldalán.

Emlékezetes, hogy Ganserer pár héttel ezelőtt azt mondta, hogy mind Markus (a korábbi énje), mind Tessa (a jelenlegi énje) is része az életének, azonban reméli, hogy mostantól női politikusként tekintenek rá. A bajor törvényhozás jövő szerdán ül össze legközelebb, ekkor mutathatja meg magát képviselőtársainak Ganserer, aki akkor már teljes értékű nőként próbálja képviselni a szavazóit. 

Nem volt rossz Markusként élni, de örülök, hogy már Tessa vagyok és így élhetem az életem"

– közölte a politikus a Twitter-oldalán. 

Ganserer a novemberi nemátalakító műtétje óta rendszeresen sminkeli magát, parókát és női ruhákat hord. Elmondása szerint tíz évvel ezelőtt kezdte el felfedezni a benne élő nőt, mikor a tükör előtt női ruhákat próbálgatott. A műtét óta nőként neveli tovább a 11 és hatéves gyerekét. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére