Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Tovább dagad a botrány a Soros-szervezetnél

Nagy Gábor

2019.02.23. 09:48

Tovább fokozódik a botrány az Amnesty International (AI) nevû "civil", "jogvédõ" szervezetnél.

Felajánlotta lemondását pénteken az AI legfelsőbb vezetőségének több tagja, levelükben bocsánatot kértek a szervezetben hatalmaskodás, zaklatás és nyilvános megalázás miatt uralkodó rossz munkahelyi légkör miatt.

A Soros-szervezeten belüli munkakörülményeket azután vizsgálták felül, hogy a szervezet két alkalmazottja tavaly öngyilkosságot követett el. A vizsgálat megállapította, hogy "a szervezeti kultúra és a vezetés hiányosságai" vezettek a munkatársak elkeseredéséhez.

Az AI vezetője, Kumi Naidoo főtitkár ugyanakkor közölte: valószínűleg nem fogadja el a lemondásokat, illetve elsődleges feladatának tekinti a bizalom helyreállítását.

A külső vizsgálat során készült, 56 oldalas jelentés "meghökkentő" számú hatalmaskodási, fajgyűlölő és szexista incidensről, valamint olyan esetről ad számot, amelyekben a vezetők ócsárolták, nyilvánosan megalázták a munkatársakat, továbbá "fenyegető", káromkodásokkal teli kijelentéseket tettek. A vizsgálatot a szervezet két munkatársának halála váltotta ki. A 30 éves Gaetan Mootoo 2018 májusában végzett magával, munkahelyi nyomásra panaszkodó búcsúlevelet hátrahagyva, a 28 éves Rosalind McGregor, a szervezet genfi munkatársa pedig 2018 júliusában követett el öngyilkosságot.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére