Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Több száz maffiavezér hagyhatta el a börtönt Olaszországban

888, MTI

2020.05.06. 18:32

Nagy a pánik.

A koronavírus-járvány miatt házi őrizetbe helyezett bűnözők azonnali bebörtönzését sürgette Olaszországban Alfonso Bonafede igazságügyi miniszter, miután a sajtóban szerdán megjelent a cellájából elengedett 376 maffiavezér névsora.

A dél-olaszországi bűnszervezetek hírhedt alakjai töltötték a karantén időszakát saját otthonukban a rájuk kiszabott szigorú börtönbüntetés helyett.
Az igazságügyi tárca március elején az összes olaszországi börtönt érintő lázadásokat követően engedélyezte a túlzsúfolt büntetés-végrehajtási intézetek részleges kiürítését. Egészségügyi óvintézkedésre hivatkozva elsősorban a beteg rabokat helyezték házi őrizetbe, közéjük került be 376 maffiózó is.
Korábban a Matteo Salvini vezette jobboldali ellenzék és a maffiaellenes ügyészségek is tiltakoztak.
A sajtóban megjelent lista szerint a szervezett bűnözés 347 kiemelt tagja került házi őrizetbe: közülük Palermóban 61, Nápolyban 67, Rómában 44, Catanzaróban 41, Milánóban 38, Torinóban 16 személy. A névsorban szerepel a szicíliai maffiafőnök, Antonino Sacco, az 1992 és 1993 közötti maffiamerényletekről ismert Graviano fivérek utóda. Házi őrizetbe került Pasquale Zagaria, a nápolyi Camorra hírhedt vezéralakja, Giosue Fioretto, a Casalesi-Camorra klán pénztárosa, valamint Francesco Ventrici, aki a nemzetközi kokainkereskedelemben ismert mint a kolumbiai kartellek egyik európai képviselője.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére