Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Több száz gyereket temettek el cipősdobozokban

Oláh Gellért

2017.03.04. 16:28

Több száz csecsemõ és kisgyerek holttestére bukkantak egy, korábban lányanyáknak fenntartott otthon mellett az írországi Tuamban.
TUAM, 16:58

Több száz csecsemő és kisgyerek holttestére bukkantak egy, korábban lányanyáknak fenntartott otthon mellett az írországi Tuamban.

Akár 800 gyerek holtteste is lehet abban a tömegsírban, amit a férjezetlen nőknek és gyerekeiknek fenntartott katolikus otthon mellett találtak a nyomozók, ahol egy húsz kamrából álló, föld alatti tömegsírt tártak fel.

A megtalált gyerekek kora 35 hetestől 3 évesig terjed. Legtöbbjüket az 1950-es években temethették el, a tuami otthon 1961-ben zárt be - írja az Irish Times

Az intézményt a Bon Secours nővérek nevű apácarend vezette, akik befogadták a szülés előtt álló hajadon nőket. A megszületett gyerekeket azután elválasztották az anyjuktól,apácák nevelték fel őket elzárva, egy bizonyos kor után pedig örökbe adták őket.

A mostani felfedezés megerősíti azt az évtizedek óta fennálló gyanút, hogyazoknak a gyerekeknek a nagy részét, akik az otthonban haltak meg, jelöletlen tömegsírokba temették. Ez bevett gyakorlatnak számíthatott a katolikus egyház fennhatósága alá tartozó hasonló intézményekben a korabeli Írországban, ahol nagy volt a gyerekhalandóság.

Az ír kormány 2014-ben állított fel egy bizottságot a gyanú kivizsgálásra, miután egy tuami történész, Catherine Corless majd 800 gyerek halotti bizonyítványára bukkant rá, de mindössze két gyerek temetési feljegyzéseit találta meg, jegyzi meg a Guardian

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Ursula von der Leyen: az EU újabb szankciós csomagot javasolt Oroszországgal szemben

Ursula von der Leyen: az EU újabb szankciós csomagot javasolt Oroszországgal szemben

Mivel háborújával Oroszország továbbra is halált és pusztítást okoz Ukrajnában, az Európai Bizottság egy újabb szankciós csomaggal fokozni kívánja a nyomást Moszkvára – jelentette be Ursula von der Leyen, az uniós bizottság elnöke szerdán.

Egy gyászhír margójára: 2006. október 23-án nem Nagy László testét, a lelkét törték össze

Egy gyászhír margójára: 2006. október 23-án nem Nagy László testét, a lelkét törték össze

Meghalt Nagy László, a 2006-os gyurcsányi rendőrterror egyik áldozata. Alig ötven évesen, bár élete nem tegnap, Miklós napján, sokkal inkább 2006 őszén ért véget, miután a sajnálatos októberi rendőrroham alkalmával kilőtték az egyik szemét. Két másik áldozat segítségével idézzük fel egy tizenhat évvel ezelőtt végleg kisiklott élet utolsó stációit.

A hajdani Fregattban a borravalónak és a szocializmusnak is harangoztak

A hajdani Fregattban a borravalónak és a szocializmusnak is harangoztak

Voltak, vannak és minden bizonnyal még lesznek Budapesten pazar kivitelű, magas színvonalú vendéglátóipari üzemegységek. Olyanok, ahol finom az étel, jó az ital, pazar az enteriőr és a társaságra sem lehet panasz. Csak egy nehezen szavakba önthető valamit, az otthonos és bensőséges, törzsvendégek formálta hangulatot nem lehet újratervezni. Vagy ha mégis, hát az már nem lesz az igazi. Megpróbáljuk a régi szép idők néhány ikonikus helyét bemutatni, számba venni, szigorúan szubjektív szempontok szerint.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére