Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Több mint 180 ezer bevándorlót vettek őrizetbe az amerikai–mexikói határon májusban

888.hu

2021.06.10. 19:00

Több mint 180 ezer bevándorlót vettek őrizetbe az Egyesült Államok és Mexikó határán májusban, ami újabb történelmi rekordot jelent – közölte az Egyesült Államok Vámügyi és Határvédelmi Ügynöksége (CBP).

 

A 180 034 letartóztatás egyszázalékos növekedést jelent áprilishoz képest, amikor 178 622 embert vettek őrizetbe, három százalékkal többet, mint márciusban, amikor 173 348-at. A növekedés ellenére májusban is csökkent a határhoz kísérő nélkül érkező gyerekek száma, 14 158 kiskorút jegyeztek fel, szemben a rekordot jelentő 18 951-gyel, amit márciusban regisztráltak. A kísérő nélkül érkező gyerekek közül több mint 10 ezren Guatemalából, Hondurasból és Salvadorból érkeztek.

A letartóztatottak közül több mint 121 ezren egyedül érkező felnőttek voltak, számuk lényegesen magasabb az előző havi 111 ezernél. Több mint 44 ezer ember a családtagjaival érkezett a határhoz. A CBP szerint a letartóztatott több mint 180 ezer bevándorló közül több mint 112 ezret a koronavírus-járvány okozta válsághelyzetre hivatkozva azonnal kitoloncoltak.

Hírügynökségek szerint az újabb számadatok azt jelzik, hogy bár az Egyesült Államok Kamala Harris alelnök vezetésével erőfeszítéseket tesz a bevándorlás megfékezésére, továbbra is fennáll a migrációs válság az Egyesült Államok déli határán.

Joe Biden amerikai elnök kormányzata kemény bírálatokat kapott amiatt, hogy a határt átlépő gyerekek – különösen a válság elején – a törvény által engedélyezetthez képest több időt töltöttek a CBP által működtetett központokban, amelyeket felnőttek, nem pedig gyerekek számára alakítottak ki. Biden március végén bízta meg Harrist a bevándorlás megfékezésének feladatával.

Az amerikai alelnök a héten Mexikóba és Guatemalába utazott, ahol arra kérte a bevándorlókat, hogy „ne menjenek az Egyesült Államokba”. E kijelentései miatt Harris bírálatokat kapott a Demokrata Párt progresszív szárnyától.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére