Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Több korábbi brit miniszter szerint Corbyn nemzetbiztonsági kockázat

Ányos Miklós

2019.11.06. 19:20

A külügyminisztérium és a hírszerző szolgálatok attól tartanak, hogy a nemzetbiztonságot veszélybe sodorja az, ha Jeremy Corbyn miniszterelnök lesz.

A Whitehall magas rangú bennfentesei szerint az az információáramlás, amelyet Nagy-Britannia kap az Öt Szem szövetségtől (Egyesült Államok, Ausztrália, Kanada, Új-Zéland), elapadhat, mert a tagok nem bíznának meg a munkáspárti miniszterelnök-jelöltben. Az Öt Szem, amelynek története a második világháború idejére nyúlik vissza, a világ egyik legátfogóbb kémszövetsége, ahol az információk cseréje szabadon és magas szintű bizalommal zajlik. Jack Straw korábbi külügyminiszter azonban most azt nyilatkozta, hogy a többi ország csökkentheti a hírszerzési együttműködést, ha Corbyn bekerül a Downing Street 10-be.

Ez nem egy háttérhatalmi összeesküvés, hanem azoknak az embereknek a munkája, akik – néha a saját életüket is kockáztatva – arra áldozzák karrierjüket, hogy mi biztonságban legyünk.

Az egyik volt államtitkár, aki szoros kapcsolatban állt a hírszerző szolgálatokkal, azt mondta: Elhidegítő hatása lenne, és nagyobb kockázatot jelentene számunkra.

Bár a nyugati szövetségesek továbbra is azonnal megosztják egymással a Nagy-Britanniát fenyegető terrorista támadásokról szóló információkat, valószínűleg óvatosabbak lennének az érzékenyebb hírszerzési adatok átadásával kapcsolatban, amelyeknek a legnagyobb kárt az okozhatja, ha kiszivárog vagy visszatér az ellenséghez. A forrás hozzátette: az amerikaiak nagyon óvatosak lennének a hírszerzési anyagok megosztásában.

Corbyn Tridenttel (az Egyesült Királyság atomprogramja) szembeni ellenállása és a Nyugat-ellenes országok támogatása arra késztette a volt védelmi vezetőket, munkáspárti minisztereket és magas rangú diplomatákat, hogy közöljék aggodalmaikat. A korábbi védelmi miniszter, John Hutton, Furness lordja megerősítette, hogy Corbyn miniszterelnöksége alapvető kérdéseket vetne fel a létfontosságú hírszerzési források, műveletek folytatásával kapcsolatban. Corbyn miniszterelnöksége kevésbé biztonságos hellyé tenné az országot – tette hozzá.

Lehetetlen nem riasztó jelnek látni a NATO-ra vonatkozó nézetét, az antiamerikanizmusát, a brit katonai misszió támogatásának elmulasztását. A világnézete teljesen ellentétes a háború utáni munkáspárti vezetők szemléletével.

A munkáspárti vezető korábban azt is kinyilvánította, hogy nem fogja használni az országa nukleáris képességeit, ha az országot esetleg megtámadják. Az egyik admirálisa rögtön kijelentette, hogy Nagy-Britannia biztonságát ezzel rendkívül kockázatos helyzetbe hozta.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére