Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Több korábbi brit miniszter szerint Corbyn nemzetbiztonsági kockázat

Ányos Miklós

2019.11.06. 19:20

A külügyminisztérium és a hírszerző szolgálatok attól tartanak, hogy a nemzetbiztonságot veszélybe sodorja az, ha Jeremy Corbyn miniszterelnök lesz.

A Whitehall magas rangú bennfentesei szerint az az információáramlás, amelyet Nagy-Britannia kap az Öt Szem szövetségtől (Egyesült Államok, Ausztrália, Kanada, Új-Zéland), elapadhat, mert a tagok nem bíznának meg a munkáspárti miniszterelnök-jelöltben. Az Öt Szem, amelynek története a második világháború idejére nyúlik vissza, a világ egyik legátfogóbb kémszövetsége, ahol az információk cseréje szabadon és magas szintű bizalommal zajlik. Jack Straw korábbi külügyminiszter azonban most azt nyilatkozta, hogy a többi ország csökkentheti a hírszerzési együttműködést, ha Corbyn bekerül a Downing Street 10-be.

Ez nem egy háttérhatalmi összeesküvés, hanem azoknak az embereknek a munkája, akik – néha a saját életüket is kockáztatva – arra áldozzák karrierjüket, hogy mi biztonságban legyünk.

Az egyik volt államtitkár, aki szoros kapcsolatban állt a hírszerző szolgálatokkal, azt mondta: Elhidegítő hatása lenne, és nagyobb kockázatot jelentene számunkra.

Bár a nyugati szövetségesek továbbra is azonnal megosztják egymással a Nagy-Britanniát fenyegető terrorista támadásokról szóló információkat, valószínűleg óvatosabbak lennének az érzékenyebb hírszerzési adatok átadásával kapcsolatban, amelyeknek a legnagyobb kárt az okozhatja, ha kiszivárog vagy visszatér az ellenséghez. A forrás hozzátette: az amerikaiak nagyon óvatosak lennének a hírszerzési anyagok megosztásában.

Corbyn Tridenttel (az Egyesült Királyság atomprogramja) szembeni ellenállása és a Nyugat-ellenes országok támogatása arra késztette a volt védelmi vezetőket, munkáspárti minisztereket és magas rangú diplomatákat, hogy közöljék aggodalmaikat. A korábbi védelmi miniszter, John Hutton, Furness lordja megerősítette, hogy Corbyn miniszterelnöksége alapvető kérdéseket vetne fel a létfontosságú hírszerzési források, műveletek folytatásával kapcsolatban. Corbyn miniszterelnöksége kevésbé biztonságos hellyé tenné az országot – tette hozzá.

Lehetetlen nem riasztó jelnek látni a NATO-ra vonatkozó nézetét, az antiamerikanizmusát, a brit katonai misszió támogatásának elmulasztását. A világnézete teljesen ellentétes a háború utáni munkáspárti vezetők szemléletével.

A munkáspárti vezető korábban azt is kinyilvánította, hogy nem fogja használni az országa nukleáris képességeit, ha az országot esetleg megtámadják. Az egyik admirálisa rögtön kijelentette, hogy Nagy-Britannia biztonságát ezzel rendkívül kockázatos helyzetbe hozta.

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Nem-semleges lesz a Google képfelismerője

Nem-semleges lesz a Google képfelismerője

Véget vetnek a cégnél a férfiak és a nők uralmának.

Gyerekekkel tüntetne Soros egyik hazai szervezete

Diákokat és kiskorú gyerekeket buzdít sztrájkra a Társaság a Szabadságjogokért Soros közeli civil szervezet egyik aktivistája – számolt be róla a Hír Tv.

Philippe de Villiers: Sorosnak nagyobb a hatalma, mint a francia elnöknek

Philippe de Villiers-t, a Puy du Fou (Franciaország történelmét bemutató, híres tematikus park) alapítóját egy évvel ezelőtt összeesküvéssel vádolták, mert meg merte említeni a milliárdos, Soros György zűrös kapcsolatait az Európai Unióval. A most 71 éves, jobbközép politikus sokáig volt parlamenti és uniós képviselő is, sőt elnökjelölt. Jacques Chirac mellett kulturális államtitkár volt, egyébként történész, és rendkívül sok, sikeres könyv szerzője. Járt Magyarországon, Orbán Viktor miniszterelnök is fogadta.

A Soros-birodalom tüntet vasárnap a gyöngyöspatai kártérítés kikényszerítésért

A Soros-birodalom tüntet vasárnap a gyöngyöspatai kártérítés kikényszerítésért

A teljes magyarországi Soros-birodalom felsorakozott a vasárnapi tüntetés mögött, amelyet a gyöngyöspatai kártérítés kikényszerítéséért rendeznek. A demonstráció főszervezője az a Setét Jenő, aki szorosan kötődik Soros szervezeteihez és már több évtizede mindent elkövet a polgári kormányok lejáratásáért.

Dé:Nash és a liberálisok „politikai korrektsége” rappesített formában

Dé:Nash és a liberálisok „politikai korrektsége” rappesített formában

Ha valakinek nem mondana túl sokat a Dé:Nash név, sőt talán egyenesen semmit, az ne kezdjen el pironkodni, nem érdemes.

Gyurákovics Andrea a 888-nak: Baranyi Krisztina ragaszkodott a közterülethasználati díjhoz

Gyurákovics Andrea a 888-nak: Baranyi Krisztina ragaszkodott a közterülethasználati díjhoz

Baranyi Krisztina, Ferencváros független polgármestere 100 milliós közterülethasználati díjat szedne be az egy évvel ezelőtt leégett, halálesettel járó Ráday utcai református kollégium helyreállítási munkálataiból. Kocsis Máté parlamenti frakcióvezető bejelentette, hogy törvénymódosítást nyújtottak be, hogy ez ne történhessen meg. Hozzátéve: „A ferencvárosi baloldal szégyellje magát!”. Az üggyel kapcsolatban Gyurákovics Andreát, a Fidesz önkormányzati frakcióvezetőjét kérdeztük.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére