Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Több a migráns, mint az őslakos egy francia szigeten

888.hu

2021.09.02. 07:00

Borzalmas állapotok uralkodnak a Comore-szigetekhez tartozó Mayotte-on: a sziget fuldoklik a migránshullámban.

 

A Franciaországhoz tartozó Mayotte, amely a Comore-szigetek része, szinte fuldoklik a migránsáradatban, tarthatatlan állapotok uralkodnak a szigeten. Erről első kézből győződhetett meg Gérald Darmanin belügyminiszter, aki a minap odalátogatott – írta meg a V4NA. A miniszter bejelentette, hogy keményebben fognak fellépni az illegális bevándorlás ellen, ennek érdekében két további hajót kap a határrendőrség, hogy minél hatékonyabban tudjon fellépni a tengeren érkező migránsokkal szemben.

Ezenfelül szigorítanak az állampolgárság megszerzésének feltételein, különös tekintettel a születési hely szerint járó állampolgárságra.

Az érvényben lévő törvény szerint ugyanis ha egy gyermek francia területen jön világra, igényelheti a francia állampolgárságot, azzal a feltétellel, hogy a két szülő közül legalább az egyik a gyermek születése előtt három hónapig megszakítás nélkül legálisan tartózkodott Franciaország területén. Egy új törvényjavaslattal azonban, amelyet 2022. január végéig terjesztenek a Miniszterek Tanácsa elé, ezt az időtartamot egy évre növelné a francia kormány – derül ki a Le Figaro cikkéből.

A belügyminiszter látogatását követően Mansour Kamardine mayotte-i republikánus képviselő is kifejtette véleményét a szigeten kialakult helyzetről. Az Europe 1-nek adott interjúban elmondta, hogy

a szigeten megromlott közbiztonság nyilvánvalóan a megnövekedett számú bevándorlónak köszönhető.

A képviselő a szigetet egy szabadtéri börtönhöz hasonlította, elmondása szerint az emberek eltorlaszolják házaik ablakait, de még így is rettegve fekszenek le aludni, és éjjel nem mernek kimenni az utcára, teljesen megszűnt az éjszakai élet.

Mansour Kamardine arról is beszámolt, hogy

sok az olyan migráns nő, aki azért megy a francia szigetre, hogy ott szülje meg gyermekét, így szerezve meg neki a francia állampolgárságot.

A politikus úgy véli, ezt a kiskaput semmiképp sem szabad nyitva hagyni, mivel mostanra odáig fajult a helyzet, hogy Mayotte szigetén több az illegális bevándorló, mint az őslakos, tehát a születési hely szerint járó állampolgárságra vonatkozó törvény adta lehetőséggel való visszaéléseket mindenképpen meg kell akadályozni.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére