Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Több a migráns, mint az őslakos egy francia szigeten

888.hu

2021.09.02. 07:00

Borzalmas állapotok uralkodnak a Comore-szigetekhez tartozó Mayotte-on: a sziget fuldoklik a migránshullámban.

 

A Franciaországhoz tartozó Mayotte, amely a Comore-szigetek része, szinte fuldoklik a migránsáradatban, tarthatatlan állapotok uralkodnak a szigeten. Erről első kézből győződhetett meg Gérald Darmanin belügyminiszter, aki a minap odalátogatott – írta meg a V4NA. A miniszter bejelentette, hogy keményebben fognak fellépni az illegális bevándorlás ellen, ennek érdekében két további hajót kap a határrendőrség, hogy minél hatékonyabban tudjon fellépni a tengeren érkező migránsokkal szemben.

Ezenfelül szigorítanak az állampolgárság megszerzésének feltételein, különös tekintettel a születési hely szerint járó állampolgárságra.

Az érvényben lévő törvény szerint ugyanis ha egy gyermek francia területen jön világra, igényelheti a francia állampolgárságot, azzal a feltétellel, hogy a két szülő közül legalább az egyik a gyermek születése előtt három hónapig megszakítás nélkül legálisan tartózkodott Franciaország területén. Egy új törvényjavaslattal azonban, amelyet 2022. január végéig terjesztenek a Miniszterek Tanácsa elé, ezt az időtartamot egy évre növelné a francia kormány – derül ki a Le Figaro cikkéből.

A belügyminiszter látogatását követően Mansour Kamardine mayotte-i republikánus képviselő is kifejtette véleményét a szigeten kialakult helyzetről. Az Europe 1-nek adott interjúban elmondta, hogy

a szigeten megromlott közbiztonság nyilvánvalóan a megnövekedett számú bevándorlónak köszönhető.

A képviselő a szigetet egy szabadtéri börtönhöz hasonlította, elmondása szerint az emberek eltorlaszolják házaik ablakait, de még így is rettegve fekszenek le aludni, és éjjel nem mernek kimenni az utcára, teljesen megszűnt az éjszakai élet.

Mansour Kamardine arról is beszámolt, hogy

sok az olyan migráns nő, aki azért megy a francia szigetre, hogy ott szülje meg gyermekét, így szerezve meg neki a francia állampolgárságot.

A politikus úgy véli, ezt a kiskaput semmiképp sem szabad nyitva hagyni, mivel mostanra odáig fajult a helyzet, hogy Mayotte szigetén több az illegális bevándorló, mint az őslakos, tehát a születési hely szerint járó állampolgárságra vonatkozó törvény adta lehetőséggel való visszaéléseket mindenképpen meg kell akadályozni.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Érdeklődés hiányában elmarad a mai momentumos tüntetés

Érdeklődés hiányában elmarad a mai momentumos tüntetés

Helyette inkább tartottak egy kis rögtönzött sajtótájékoztatót. Hiába, régen volt már 2017, már nem menő a fővárosi fiataloknak a lilákhoz csatlakozni.

Nem egy ukránt, hanem egy oroszt választottak meg a nemzetközi sakkszervezet élére

Arkagyij Dvorkovics orosz sakkmestert egy személyben hibáztatja az ukrán ellenfele „Oroszország háborús gépezetének felépítéséért”.

Zelenszkij felelősségre fogja vonni mindazokat, akik segítik a megszállókat

Kijev és szövetségesei nem fognak béketárgyalásokba bocsátkozni, ha Moszkva népszavazásokat tart Ukrajna elfoglalt térségeiben az Oroszországhoz való csatlakozásról – jelentette ki vasárnap az ukrán elnök.

Orbán Viktor: „Akik ilyet állítanak, egész egyszerűen idióták”

Orbán Viktor: „Akik ilyet állítanak, egész egyszerűen idióták”

Ha Szentpéteri Nagy Richárd politológus és Bánó András, a harminc évvel ezelőtti rossz emlékű „Egyenleg-ügy” főszereplője valamilyen módon Orbán Viktorról beszélget a nyilvánosság előtt, abban biztosak lehetünk, hogy a magyar miniszterelnök abból jól nem jön ki.

Templom? Katonaság? Drag Queent mindenhova!

Templom? Katonaság? Drag Queent mindenhova!

Azt gondolná az ember, hogy van egy határ, amit már nem lépnek át, de minden alkalommal bizonyítják, hogy nincs ilyen.

Átverte a fogyasztókat a Ryanair, 300 millió forintra meg is büntették a légitársaságot

Átverte a fogyasztókat a Ryanair, 300 millió forintra meg is büntették a légitársaságot

A kormány pedig előre közölte, hogy nem lehet áthárítani az extraprofit-adót az utasokra. A Ryanair a tettéért most drágán megfizet.

Kína folytatja hadgyakorlatait Tajvan körül

A kínai hadsereg bejelentette hétfőn, hogy tovább folytatja a Tajvan körül múlt héten megkezdett hadgyakorlatait, amelyeknek az eredeti tervek alapján helyi idő szerint vasárnap délben kellett volna befejeződniük.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére