Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Tilos keresztet viselniük a norvég légitársaság munkatársainak

Horváth Tamás

2019.04.17. 19:51

A magas sarkú cipõk viselése ellenben kötelezõ.
OSLO, 19:51

A magas sarkú cipők viselése ellenben kötelező.

Bírálatok kereszttűzébe került a legnagyobb norvég légitársaság, miután nyilvánosságra került a cég dress code-ja. Az előírás szerint a Norwegian Air női alkalmazottainak legalább két centiméter magas sarkú cipőt kell viselniük. Felmentést csak akkor kaphatnak, ha hat hónapnál nem régebbi orvosi igazolással rendelkeznek, és ezt mindig maguknál kell tartaniuk – írja a The Independent.

A smink és az alapozó használata is kötelező. A női légiutas-kísérők két gyűrűt hordhatnak, de csak arany és ezüst engedélyezett. A vallási motívumokat ábrázoló nyakláncok és ékszerek is tiltólistára kerültek. Nem nehéz kitalálni, hogy a tiltás elsősorban a keresztek ellen irányul.

A norvég Munkáspárt szóvivője, Anette Trettebergstuen szerint a cég üzletpolitikája az 1950-es éveket idézi, és ez nagyon kínos.

Az egységes öltözködési követelmények egy dolog, de a magas sarkú cipő és a smink kötelező előírásával túl messzire mentek”

 – mondta.

A cég közleménye szerint a Norwegian öltözködési szabályzatának kidolgozásakor a munkatársakat is bevonták, és az iránymutatás fogadtatása kedvező volt.

Más légitársaságoknál enyhítenek a szabályokon

A brit Virgin Atlantic a napokban jelentette, hogy nem teszi kötelezővé a smink és a szoknya viseletét. A légitársaság légiutas-kísérői, akik eddig piros egyenruhát viseltek, mostantól külön kérés nélkül választhatják a kosztümnadrágot.

Az Aer Lingus szintén a női személyzet döntésére bízta, hogy szoknyában vagy nadrágban akarnak dolgozni, sminkkel vagy anélkül. A döntést a cég különböző osztályain dolgozók véleménye alapján hozták meg.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére