Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Terrortámadást akadályoztak meg az orosz hatóságok Szentpéterváron

888.hu

2018.02.22. 17:24

A Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) csütörtökön szélsõséges iszlamistákat vett õrizetbe Szentpéterváron. A belbiztonsági és kémelhárítási feladatokat ellátó szerv olyan terroristákra csapott le, akik nyilvános helyeken és tömegközlekedési eszközökön akartak terrortámadást elkövetni.
SZENTPÉTERVÁR, 17:24

A Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) csütörtökön szélsőséges iszlamistákat vett őrizetbe Szentpéterváron. A belbiztonsági és kémelhárítási feladatokat ellátó szerv olyan terroristákra csapott le, akik nyilvános helyeken és tömegközlekedési eszközökön akartak terrortámadást elkövetni.

Az orosz média egyelőre szűkszavúan tudósított az eseményről. Az elkövetőkről mindössze annyit tudni, hogy Közép-Ázsiából származnak. A hatóságok a nyomozás érdekeire való tekintettel nem közöltek többet a terroristák kilétét illetően.

Az FSZB nyilvánosságra hozott egy felvételt, amelyen az elkövetők elfogása utáni pillanatok láthatóak. A feltételezett terroristák több maroklőfegyvert és egy kézigránátot is be akartak vetni a felvételek tanúsága szerint.

Az orosz hatóságok már decemberben is felszámoltak egy alvó ISIS-sejtet Szentpéterváron, akkor 7 embert vettek őrizetbe. Előtte azonban két merénylet is történt. 2017 áprilisában 15 ember halt meg egy robbanásban, a támadás a szentpétervári metrón történt. December végén egy robbanószerkezet sebesített meg több mint egytucatnyi embert.

(Borítókép: Egy FSZB-tiszt letartóztat egy terrorgyanús személyt Szentpéterváron, 2017. december 15-én. )

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére