Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Tarthatatlan állapotok a török-görög határnál

Ányos Miklós

2020.03.07. 12:34

A török határnál több ezer bevándorló gyűlt össze és akar átlépni az Európai Unióba, Görögországba. Az Informátor a helyszínről jelentkezett.

A 2015-ös migrációs válságot követően az Európai Unió és Törökország megegyezett abban, hogy amennyire tudja, feltartja a leginkább szír bevándorlókat Törökországban, azonban múlt héten csütörtökön Erdogan felrúgta ezt a megállapodást és kijelentette, hogy elengedi a szír migránsokat.

A török elnök állítása szerint Brüsszel a határvédelmi szerepért 6 milliárd eurót ígért Törökországnak, azonban ennek az összegnek csak a fele érkezett meg. Az Európai Bizottság válasza az volt, hogy átutalták a teljes összeget, de nem mindet a török államnak, hanem a bevándorlókat segítő szervezeteknek is küldtek a pénzből.

A határ közvetlen közelében áldatlan állapotok uralkodnak, az Informátor stábja a helyszínre utazott. A migránsok folyamatosan próbálnak áttörni Görögországba, kövekkel, botokkal dobálják a rendőröket és katonákat.

A török-görög határnál komplett iparág épült ki a migránsok utaztatására és ellátására. A törökök buszokkal, teherautókkal, taxival, sőt lovaskocsival szállítják a határhoz az illegális bevándorlókat természetesen pénzért.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére