Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Tájfun gyilkolt Jemenben

888.hu

2015.11.02. 09:44

Legalább két embert ölt meg, kilencet pedig megsebesített a Chapala ciklon Jemen partjainál. A szokotra-szigeti hatóságok megkezdték a lakóházak, otthonok kiürítését.
SZANAA. 9:40

Legalább két embert ölt meg, kilencet pedig megsebesített a Chapala ciklon Jemen partjainál. A szokotra-szigeti hatóságok megkezdték a lakóházak, otthonok kiürítését.

A tájfun az Arab-tengerről érkezett Szokotra szigetére, és egy nap alatt több mint 100 házat tett tönkre. Gyökerestül tépte ki a fákat, és halászhajókat süllyesztett el. Kilencezer embert kellett kitelepíteni otthonából, hogy biztonságba helyezzék őket. A helyiek még soha nem láttak ekkora vihart. Ráadásul a nehéz helyzetet csak tetézi, hogy a szigeten 20 napja elfogyott az üzemanyag is.

Az Egyesült Államok tájfun figyelő központja szerint a Chapala tájfun keddre virradóra érheti el a szárazföldet. A szakemberek számításai szerint a 200-250 km/h-s szelet vető szuper ciklonikus vihar következő célpontja Jemen 300 ezer fős kikötővárosa, Mukalla lesz.

 

A Chapala miatt hozzávetőleg 500 mm csapadék várható, ami több mint a hétszerese az évi átlagos esőnek. A meteorológusok szerint a megnövekedett csapadékmennyiség azért is különösen veszélyes, mert olyan területeket érintenek a szokatlan áradások, amelyek korábban szárazak voltak.

2008-ban egy gyengének számító ciklon 180 halálesetet okozott, az előzetes várakozások szerint ennél a négyes fokozatú hurrikánnal egyenértékű Chapala vihara jóval erősebb lesz.

 

(AJ)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére