Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szomorú: egyre nehezebb a keresztények helyzete Európában

Forisek Ádám

2019.11.20. 19:28

A bécsi székhelyű Observatory on Intolerance and Discrimination Against Christians in Europe (továbbiakban OIDACEurope) kimutatása szerint sajnos Európában egyre elterjedtebb a keresztényellenesség.

Nemrégiben tette közzé a 2018-as évről szóló jelentését a szervezet, és ebben az áll, hogy a megelőző évekhez képest 2018-ban sokkal több templomot, keresztény szimbólumot és temetőt ért valamilyen fajta támadás – ideértve a meggyalázást és a gyújtogatást is.

Rengeteg keresztény vállalkozás csődbe ment, sok utcai prédikátort letartóztattak, számos alkalommal kényszerítették a keresztényeket, hogy válasszanak elveik és hivatásuk között. Több keresztény előadót és hallgatói csoportot elhallgattatnak. A keresztények menedékkérelmét önkényesen visszautasítják
– sorolta a szervezet ügyvezető igazgatója, Ellen Fantini.
A jelentés szerint a keresztényeket egyre többször rúgják ki, perlik be vagy tartóztatják le, akadályozva ezzel szólásszabadsághoz vagy lelkiismereti szabadsághoz való jogukat. Azonban még ezek sem keltenek akkora aggodalmat, mint az erőszakos bűncselekmények, amelyek ugye így eléggé megkérdőjelezik azt a tételmondatot, miszerint Európa egy „befogadó” kontinens lenne.
Mint korábban is beszámoltunk róla, a keresztényeket Európában nemcsak szociálisan diszkriminálják, de hitük miatt meg is támadják, esetleg meg is ölik őket. A leggyakoribb esetben ez olyan muszlimoknál fordul elő, akik megkeresztelkednek.

A 64 oldalas jelentés összesen 325 olyan esetet ír le, amelyben a keresztények intolerancia vagy diszkrimináció áldozataivá váltak 2018-ban.

Egy példa sok közül annak az iráni menekültnek a története, aki áttért a keresztény hitre, majd menedékjog iránti kérelmet nyújtott be Nagy-Britanniába még márciusban. A brit kormányzat arra hivatkozva utasította el a menedékkérelmet, hogy a belügyminisztérium szerint a kereszténység, ellentétben az iráni menekült állításával, „nem is békés vallás”, majd megkérdőjelezték, hogy őszinte volt-e megtérése.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére