Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szlovéniában idén 72 százalékkal több migránst fogtak el a határon, mint tavaly

Békési Marcell

2019.12.01. 17:10

Majdnem duplájára nőtt a magyar ellenzék szerint nem létező migrációs nyomás a Balkánon.

Szlovéniában az év első tíz hónapjában 14 066 migránst tartóztattak fel a hatóságok, ami 72 százalékkal több az előző év azonos időszakához képest – adta hírül az MTI.

A legtöbb migráns Afganisztánból, Algériából, Bangladesből, Szíriából és Iránból érkezett.

Az illegális bevándorlókat főképp Horvátországba toloncolták vissza a rendőrök, idén nagyjából háromszor annyit, 9653 főt, mint tavaly október végéig (3906 fő). Más országokból Szlovéniába ugyanezen idő alatt csak 533 határsértőt küldtek vissza, a legtöbbet a szomszédos Olaszországból és Ausztriából.

Szlovén határkerítés a horvát határon.

Nőtt a menekültstátuszért folyamodó bevándorlók száma is: tavaly októberig 2875-en, idén 3350-en kértek menedéket. Szlovéniában jelenleg 335, menekültstátusszal rendelkező külföldi állampolgár tartózkodik, valamint 697 olyan személy, aki nemzetközi védelmet kapott. Tavaly 102 migráns kapott nemzetközi védelmet az országban, idén október végéig mindössze 62.

A Görögországból Észak-Macedónián, Szerbián és Magyarországon át Közép-Európa más országaiba vezető, korábbi balkáni migrációs útvonal 2016-os magyar lezárása óta a menedékkérők más útvonalon próbálnak nyugatra lejutni, immár Magyarországot megkerülve Bosznia-Hercegovinán, Horvátországon és Szlovénián keresztül.

Ma már Magyarország példáját követve Észak-Macedónia, Szerbia, Horvátország és Szlovénia is igyekszik lezárni a határait, és csak azokat beengedni, akik útlevéllel és megfelelő vízummal rendelkeznek.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére