Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szlovákiában is oltanak Szputnyikkal

888.hu

2021.05.26. 16:50

Másfél hét múlva Szlovákiában is elkezdik használni a Szputnyik V vakcinát, miután azt bevizsgálta és jóváhagyta a szlovák egészségügy.

 

Legkésőbb június 7-étől már Szlovákiában is használni lehet a koronavírus elleni Szputnyik V orosz oltóanyagot, az ehhez szükséges intézkedések meghozataláról szerdai ülésén határozott a kormány. A döntés arra kötelezi Vladimír Lengvarskyt, az egészségügyi tárca vezetőjét, hogy az adott határidőig tegye lehetővé a Szputnyik V koronavírus elleni oltóanyag használatát – írta a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség. A pozsonyi kormány mostani döntése az orosz oltóanyag szlovákiai használatával kapcsolatos

csaknem három hónapja tartó huzavona végére tehet pontot.

Szlovákia még márciusban kétmillió adag Szputnyik V oltóanyag vásárlásáról kötött szerződést, ebből eddig 200 ezer adagot szállítottak le, de az oltóanyagot mind ez idáig nem használták. A vakcinát – amelyről a szlovák gyógyszerfelügyelet (SÚKL) különböző okokra hivatkozva hónapokig nem adott ki teljes körű szakvéleményt – végül Magyarország segítségével sikerült bevizsgáltatni. Közben Szlovákiában már több mint két hónapja lassan, de folyamatosan javulnak a járványügyi adatok, csökken az újonnan kimutatott koronavírus-fertőzések száma, és hasonló trend figyelhető meg a kór miatt kórházban ápoltak, illetve a betegségnek tulajdonított új halálesetek tekintetében is.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére