Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
Amerika, London, Párizs
 
 
 
 

Szlovákia választ

888.hu

2016.03.05. 09:58

A 23 éves Szlovákiában, szombaton, immár hetedik alkalommal tartanak választásokat. A szavazók este tíz óráig voksolhatnak.

A szlovák parlamenti választásokon két magyar párt is megméretetti magát. Az MKP (Magyar Közösség Pártja) és a vegyes etnikumú Most-Híd (Bugár Béla féle formáció).

Megközelítőleg 4,4 millió választópolgár 23 politikai pártra és mozgalomra, illetve azok közel 2900 képviselőjelöltjére adhatja le voksát. Felmérések szerint viszonylag alacsony, 50-55 százalék közötti részvételi arány várható. 

Bugár leszavazott majd elment szőlőt-metszeni

A Most-Híd elnöke, Szlovákia egyik legnépszerűbb politikusa. Viszonylag közvetlen, barátságos, határozott, és laza. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy szavazás után hazament szőlőt -metszeni. 

 

 A választás után visszavágtam a szölöt is.Közzétette: Bugár Béla – 2016. március 5.

 

Kampányzáró Komáromban

Megtelt a sportcsarnok az MKP komáromi kampányhajrájára. Bemutatkoztak jelöltjeink, beszédet mondtak Berényi József, Kelemen Hunor, Pásztor István. Fellépett a Magyar Állami Népi Együttes és az Ismerős Arcok.

Közzétette: Magyar Közösség Pártja – 2016. március 2.

Fico a biztos befutó

Korábban nyilvánosságra hozott közvélemény-kutatások a jelenlegi kormánypárt, a Robert Fico vezette Irány-Szociáldemokrácia (Smer-SD) győzelmét valószínűsítik. További 6 politikai csoportosulásnak van érdemi esélye arra, hogy átlépi az 5 százalékos szavazati küszöböt, és bekerül a 150 fős parlamentbe. Köztük van a felvidéki magyar választók voksaiért küzdő, Berényi József vezette (jelenleg parlamenten kívüli ) Magyar Közösség Pártja (MKP) és Bugár Béla magyar szavazatokra is számító vegyes pártja a Most-Híd is.

.Az új összetételű parlament 30 nappal a hivatalos végeredmények kihirdetése után ül össze először. Az új kormány megalakulásának időpontja kérdéses, de annak gyors összeállását valószínűsíti, hogy júliusban Szlovákia veszi át az Európai Unió soros elnökségét.

Ki fogja kormányozni Szlovákiát?
Minden jel arra mutat, hogy Fico pártja nem szerzi meg a kormányalakításhoz szükséges többséget, ezért kérdéses, hogy kivel lép koalícióra. A sajtóban megjelent találgatások szerint a szélsőségesen nacionalista, magyarellenes Szlovák Nemzeti Párttal közösen alakíthat kormányt a Smer.
 
A Most-Híd mellet ha az MKP is eléri a bejutási küszöböt akkor hatalmas lehetőség előtt áll tehát a felvidéki magyarság: ha bejuttatja az érdekeit képviselő MKP-t a szlovák szavazók által is támogatott Híd mellett, halvány lehetőség mutatkozik egy többpárti, jobboldali kabinet megalakítására.
 
A felvidéki magyarok sorsa a tét 
Az általunk megkeresett felvidéki magyar politikusok szerint a 2016-os választás 
 
a felvidéki magyarság utolsó esélye." 
 
(MTI)

OLVASTAD MÁR?

Amerika, London, Párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Újabb dokumentum bizonyítja: Brüsszel még több migránst hozna Európába

Újabb dokumentum bizonyítja: Brüsszel még több migránst hozna Európába

Amerika, London, Párizs

Brüsszel 170 oldalas tanulmányban próbálja bizonygatni, hogy a tömeges bevándorlás nélkül hanyatlásnak indulna a kontinens. A dokumentumot valamennyi képviselőhöz eljuttatták – írja a V4NA hírügynökség.

Több magyar jön haza, mint amennyi elmegy

Több magyar jön haza, mint amennyi elmegy

Kétharmad

Nagy pofon ez a balliberális pártoknak, akik hisztériakeltés céljából folyamatosan azt hangoztatják, hogy minden magyar külföldre menekül. Ez az ő kormányzásuk alatt így történt, de úgy néz ki, a családbarát Orbán-kormánynak lassan, de sikerült visszafordítania a tendenciát. Többen jönnek haza, mint amennyien elmennek.

Észtországban sincs elsöprő sikere az Európai Egyesült Államok tervének

„Semmi értelmét nem látja” a szorosabb uniós együttműködésnek az Észt Konzervatív Néppárt (EKRE) vezetője.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Ez várható a mai nap.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére