Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szlovákia elismeri a magyar oltási igazolványokat, illetve az orosz és a kínai vakcinákat

888.hu

2021.06.07. 15:30

Szlovákiában a koronavírus elleni oltóprogramban hétfőtől kezdték alkalmazni a Szputnyik V orosz vakcinát, korábban csak a Pfizer/BioNTech, a Moderna és az AstraZeneca oltóanyagait használták – jelentette a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség hétfőn.

 

Ivan Korcok szlovák külügyminiszter hétfőn a koronavírus elleni oltásokról nyilatkozva azt mondta: országa várhatóan minden külföldi esetében el fogja fogadni az orosz Szputnyik V vakcinával elvégzett oltást, tekintettel arra, hogy azt Szlovákiában is engedélyezték, és Magyarországon is használják.

Szlovákia még márciusban 2 millió adag Szputnyik V oltóanyag vásárlásáról kötött szerződést, ebből eddig 200 ezer adag érkezett meg.

A Szputnyik V beszerzése kapcsán korábban több hétig tartó, kormányátalakításhoz vezető válság is kialakult a négypárti szlovák koalícióban, amelynek két kisebb, liberális pártja ellenezte azt. Az oltóanyagot – amelyről a szlovák gyógyszerfelügyelet (SÚKL) különböző okokra hivatkozva hónapokig nem adott ki teljes körű szakvéleményt – végül Magyarország segítségével sikerült bevizsgáltatni.

Közben a szlovák egészségügyi minisztérium hétfőn bejelentette: terveik szerint már a napokban elkezdik a koronavírus elleni oltások beadását a 12 és 15 év közötti korosztálynak is.

A mintegy öt és fél millió lakosú Szlovákiában a Nemzeti Egészségügyi Információs Központ (NCZI) adatai szerint hétfőig 1 millió 821 ezer főt oltottak be a koronavírus ellen, közülük közel 952 ezren már a második adag vakcinát is megkapták.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére