Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szilveszterre áram nélkül marad a Krím-félsziget

Horváth József György

2015.12.31. 10:59

Megszakadt a Krím félsziget áramellátása Ukrajna felõl csütörtökre virradóra az egyetlen, még mûködõ vezetéken történt baleset miatt.
SZEVASZTOPOL, 11:00

Megszakadt a Krím félsziget áramellátása Ukrajna felől csütörtökre virradóra az egyetlen, még működő vezetéken történt baleset miatt.

A Kahovka-Titan vezeték egyik oszlopa kidőlt, és a vezeték megrongálódott. Az ukrán energiavállalat közleménye szerint folyamatban van a hiba elhárítása, és az áramellátás helyreállítása.

A krími kormány energiaügyi minisztere megerősítette az áramellátás leállását, ugyanakkor hangsúlyozta, hogy ennek nem lesznek komolyabb következményei a félsziget lakói számára. Azt nem említette, hogy mekkora az áramveszteség az ukrán vezeték leállása miatt.

A krími kormányfő mindazonáltal az árammal való takarékoskodásra hívta fel a félsziget szilveszterezni készülő lakóit.

A Kahovka-Titan vezeték az utolsó abból a négyből, amely Ukrajna felől árammal látta el a félszigetet. November 22-én ismeretlen szélsőségesek robbantással megrongálták a vezetékeket a Krímtől nem messze, így tiltakozva a félsziget orosz megszállása és a tatár kisebbség üldözése ellen. Ennek következtében a Krímben súlyos áramhiány alakult ki, a hatóságok rendkívüli állapotot vezettek be, és csak időszakosan, ütemterv szerint biztosították az áramellátást.

A helyzet javult, miután december 2-án az oroszországi Krasznodari területről egy vezetéken megindult az áramszolgáltatás a Krímbe, majd december 15-én egy második vezetéket is üzembe helyeztek. A tervek szerint tavasszal két további vezetéket is beindítanak, ami biztosítani fogja a félsziget függetlenítését az ukrán energiaszolgáltatótól.

Ukrajnának a Krímmel kötött energiaszolgáltatási szerződése december 31-én jár le. Arszenyij Jacenyuk ukrán miniszterelnök december 29-én kijelentette, hogy a Krímbe történő áramszállítás kérdését az ukrán nemzetbiztonsági és védelmi tanácsnak kell megvizsgálnia.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére