Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szijjártó elmondta, mit gondol az uniós gázspórolási tervről

888.hu

2022.07.26. 15:25

 

Az energetikai tanács egy politikai megállapodást kötött a földgáz felhasználásának a csökkentéséről (…) Egyedül mi jeleztük, hogy nemmel szavazunk, tehát Magyarország nemmel szavaz erre a rendeletere, tekintettel arra, hogy az teljes egészében figyelmen kívül hagyja a magyar emberek érdekekeit.”

– mondta Szijjártó Péter.

Szijjártó ezután ismertette a magyar álláspontot, amely a következő: a Európai Unió működéséről szóló szerződések szerint egy ország energiamixének meghatározása kizárólag tagállami hatáskör, ezért a javaslat jogi megalapozottsága kétséges.

Szijjártó azt sem érti, hogy ha korábban az uniós vezetők azt hangoztatták, hogy meglesznek orosz gáz nélkül, akkor most mire föl ez a vészhelyzeti üzemmód?

„Úgy gondolom, történt most néhány lebukás.” – jelentette ki.

 

Magyarország számára ez a rendelet teljesen elfogadhatatlan, és kizárt a végrehajtása.”

– szögezte le.

Elmondta: a javaslat teljesen figyelmen kívül hagyja a magyar emberek érdekeit, de a többi EU-s polgár számára is fájdalmasabb, mint annak, aki ellen hoztuk. Kiderült: rajta kívül a legkritikusabb a szlovák külügyminiszter volt, de még ő is igennel fog szavazni.

Szijjártó azt is hozzátette: hiába olvasni arról hogy egyes nyugat-európai országok tárolóinak feltöltöttsége magas, nem ez számít, hanem az, hogy ez mekkora hányada a fogyasztásnak. Nem látszik utánpótlás egy csomó ország számára, miközben Magyarország földgáz-ellátása folyamatosan biztosított a Déli Áramlaton keresztül. Ha ez a vezeték nem épült volna meg, most óriási bajban lennénk – emlékeztetett.

Összegezve a külügyminiszter elmondta, hogy a javaslat rendkívül káros, az energiaellátás egy valós, fizikai kérdés, és nem lehet megmagyarázni a magyar embereknek majd, hogy bár van elég gáz a tárolóinkban, de nem használhatjuk fel.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére