Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szexuális bűncselekmény elkövetésével vádolják a volt New York-i kormányzót

888.hu

2021.10.29. 07:30

A 63 éves demokrata párti politikus ellen benyújtott büntetőfeljelentés szerint Cuomo „szándékosan és jogtalanul, erőszakkal tette a kezét áldozatai blúza alá és intim testrészeikre”.

 

Az eset a kormányzó hivatalos rezidenciáján történt. Az állítólagos áldozat nevét törölték a feljelentésből, de az állítások egybevágnak azzal az esettel, amelyről Andrew Cuomo korábbi asszisztense, a 33 éves Brittany Commisso számolt be.

A feljelentésben foglalt vádak alapján a volt kormányzóra akár egy év börtönbüntetést is kiszabhatnak. Ha bűnösnek találják, Cuomót szexuális bűnelkövetőként fogják regisztrálni, és amennyiben a bíró úgy ítéli meg, hogy közepes vagy magas kockázatot jelent a közösségre, akkor a fényképét, a nevét és a címét is közzéteszik az interneten. Egyelőre hivatalos információk nem jelentek meg arról, hogy mikor tartóztathatják le a politikust, de a New York Post című napilap forrásai szerint erre már a jövő héten sor kerülhet.

A demokrata párti Cuomo augusztusban mondott le, miután egyre többen vádolták meg szexuális zaklatással. Akkor azzal védekezett, hogy sértései nem voltak szándékosak, egyúttal vitatta, hogy az ellene szóló állítások a bíróságon is megállják a helyüket.

Letitia James, New York állam főügyésze egy héttel a volt kormányzó lemondása előtt ismertette az általa vezetett független vizsgálat részleteit. James akkor kijelentette: a kormányzó több nőt is szexuálisan zaklatott, köztük olyanokat, akik a politikus irodájában dolgoztak. A vizsgálat azt is megállapította, hogy

Andrew Cuomo és támogatói bosszút álltak az egyik korábbi alkalmazotton, aki vádakkal állt elő.

„A kormányzó és csapata lépéseket tett annak érdekében, hogy megbüntessen legalább egy volt alkalmazottat, amiért elmondta történetét. A független vizsgálat arra a következtetésre jutott, hogy Andrew Cuomo kormányzó szexuálisan zaklatott több nőt, és ezzel a szövetségi és a tagállami törvényeket egyaránt megsértette” – fogalmazott akkor a főügyész.

Az ügy miatt nyáron több politikai vezető is követelte Cuomo lemondását.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére