Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szexbotrányok miatt kabinetje átalakítására kényszerült az ausztrál kormányfő

MTI, 888.hu

2021.03.29. 14:40

Az ausztrál kormányt megrengető szexbotrányok miatt hétfőn átalakította kabinetjét Scott Morrison miniszterelnök, továbbá létrehozott egy bizottságot a nemek közötti egyenlőség biztosítására, a nők nagyobb támogatására.

 

Morrison leváltotta Christian Porter igazságügyi minisztert, aki korábban elismerte, hogy 33 évvel ezelőtt, suhanckorában megerőszakolt egy 16 éves lányt. A lány ugyan feljelentette, de mivel a vádló azóta életét vesztette, a rendőrség nem emelt vádat Porter ellen.

A kormányfő Porter mellett Linda Reynolds védelmi minisztert is leváltotta, őt azzal vádolták meg, hogy nem segítette kellőképpen azt a fiatal kormányzati alkalmazottat, aki nemi erőszakkal vádolt meg egy idősebb kollégát. Állítása szerint az eset a miniszter dolgozószobájában történt, két évvel ezelőtt. Reynolds hazugsággal vádolta az alkalmazottat, de miután az ügy nyilvánosságra került, kénytelen volt bocsánatot kérni és kártérítést fizetni.

Az átalakított kormányban Michaelia Cash lesz az igazságügyi és Peter Dutton a védelmi miniszter. Porter és Reynolds azonban továbbra is a kormány tagja marad, előbbi az ipari tárcát kapja meg, utóbbi a kormányhivatalok felügyeletét.

Az új kormánybizottság feladata az lesz, hogy a nők egyenjogúságával, fizikai és anyagi biztonságával, egészségével foglalkozzon.

Ennek elnöke maga a kormányfő és Marise Payne, a nők ügyeivel foglalkozó miniszter lesz.

Morrison kijelentette, hogy

az új kormányban az ország életében példa nélkül álló módon képviseltetik majd magukat a nők”.

„Mindig arra törekedtem, hogy kormányomban határozott hangjuk legyen a nőknek. Ez így volt eddig is, de most még tovább mentünk. Nagyon tehetséges nők vannak nagyon fontos posztokon” – mondta a kormányfő újságíróknak.

A nemi erőszak vádján kívül nemrég egy további, az ország vezető köreit érintő szexbotrány is kipattant. A helyi médiában megjelentek olyan felvételek, amelyek azt bizonyítják, hogy

a kormánypárt több alkalmazottja a parlament irodáiban folytatott orgiákat, intim együttléteket.

A Network Ten című tévéhíradó a múlt héten közölte, hogy a kormánypárt több férfi alkalmazottja létrehozott egy csoportot az egyik közösségi üzenetküldő alkalmazáson, és azon keresztül osztották meg egymás között az általuk készített videófelvételeket az aktusokról. Ezt valaki kiszivárogtatta, de az egyik résztvevő is feljelentést tett nemi erőszak miatt.

Megrökönyödve és undorral néztem ezeket a felvételeket”

– mondta Morrison.

A szexbotrányok nagy felháborodást keltettek a társadalomban is, hatásukra jelentősen csökkent a Morrison-kormány támogatottsága. A The Australian című lap felmérése szerint 62 százalékról 55 százalékra esett vissza a kormány népszerűsége.

Március közepén több tízezer ember tüntetett az országban a nemek közötti egyenlőségért, a szexuális zaklatás és az erőszak ellen.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére