Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szerdától már Brüsszelben sem lesz kötelező maszkot viselni az utcán

888.hu, MTI

2021.06.07. 20:25

Az olyan sűrűn látogatott közterületeken, mint a piacok, bolhapiacok, bizonyos bevásárlóutcák, azonban továbbra is előírás marad a maszkviselés – jelentette be Rudi Vervoort, a brüsszeli régió miniszterelnöke hétfőn.

 

Rudi Vervoort közölte, hogy a koronavírus elleni oltások előrehaladtával az új fertőzések száma több hete csökken, ami lehetővé tette, hogy szerdától már nem lesz kötelező a szabadtéri maszkviselés, a forgalmas bevásárlóutcák kivételével.

Arra kérünk azonban mindenkit, hogy legyen óvatos és felelősségteljes”

– fogalmazott.

Tájékoztatása szerint a brüsszeli régió mind a 19 polgármesterének egyetértésével hagyták jóvá az általános maszkviselésre vonatkozó, tavaly nyáron bevezetett rendelkezés feloldását. A kerületek saját hatáskörben dönthetnek az intézkedés teljes feloldásáról, illetve a maszkviselésre vonatkozó szabályok bizonyos közterületekre szűkítéséről – tette hozzá.

A koronavírus-járvány visszaszorítása érdekében bevezetett rendkívüli korlátozások további enyhítését jelentette be Belgium pénteken,

június 9-étől egyebek mellett kinyithatnak az éttermek és a bárok belső helyiségei is, a mostanáig távmunkában dolgozók pedig szerdától hetente egy napra bemehetnek a munkahelyükre.

A belga közegészségügyi hatóság arról számolt be hétfőn, hogy folytatódott a járványügyi mutatók csökkenése. Az elmúlt hét nap adatait tekintve átlagosan naponta 1475 embernek lett pozitív a koronavírustesztje, a pénteki 1875-öt követően.

Az adat 20 százalékkal marad el a múlt hétfőn feljegyzett számoktól.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére