Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szemelvények a világsajtóból

888.hu

2016.02.01. 10:38

Minden, ami a nemzetközi sajtószemlékbõl kimaradt.

EUOBSERVER

Rendkívüli biztonsági körülmények között tekinthetnek be a transzatlanti kereskedelmi szerződés (TTIP) készülő, titkos szövegébe a német parlament tagjai. A január 28-án megnyílt olvasóterem heti két napig használható, és akkor is csak két-két órára, jelenti az uniós ügyekre szakosodott portál. A szöveg csak számítógépes képernyőn olvasható, de a készülék nincs az internetre kapcsolva. Másolat a szövegről nem készíthető. Ha egyetlen kiszivárogtatás is történik, az USA megtagadhatja a lehetőséget, hogy a törvényhozók a speciális olvasóteremben továbbra is hozzáférjenek a szöveghez.

 

PRESS TV

„George Soros és Haim Saban 12 millió dollárral támogatja Clinton kampányát” címmel az iráni globális televízió angol nyelvű portálja arról számol be, hogy a spekuláns 7 millió dollárral támogatja Hillary Clinton elnöki kampányát. Haim Saban, az izraeli-amerikai médiamágnás 5 millió dollárral támogatja a volt külügyminisztert. „Clinton levelet írt Sabannak, hogy nyilvánosan foglal állást az Izrael elleni bojkottra, szankciókra és tőkekivonásra felszólító BDS mozgalom ellen”, jelöli meg a beszámoló az adakozás indítékát.

 

VOICE OF AMERICA

Az Amerika Hangja, /az amerikai kormány pénzén működő propagandaadó/ „Magyarország Orbánja: autokrata vagy félreértett provokátor?” címmel annak alkalmából sugározta budapesti jelentését, hogy Budapesten néhány százan tüntettek a „terrorállapot” érdekében hozandó alaptörvény módosítása ellen. Az USA kormányának hangja Bokros Lajost, a tüntetés szervezőjét idézi, aki szerint „A terv egyszer s mindenkorra véget vetne a demokráciának” /ami e médium korábbi adásai szerint már amúgy is megszűnt/. Manapság minden hétvégén vannak tüntetések, akár Londonban az 1980-as években, Thatcher kormánya ellen. A tudósító, Jamie Dettmer /egyebek között Közel-Kelet szakértő/ kiemeli, hogy a médiatörvények értelmében 900 000 dollárra is büntethetik azt a médiumot, amely „nem kiegyensúlyozott” módon készít jelentéseket vagy a „közmorált” sérti meg.

 

LIBRE RED

Jemeniek ezrei tódultak a főváros, Szana utcáira, hogy tiltakozzanak a szaúdi arábiai rezsim által hazájuk ellen folyó imperialista agressziója ellen, tájékoztat a népszerű spanyol alternatív portál. A rijadi rezsimet támogató washingtoni kormány ellen is tüntettek és halált követeltek Izraelre. Ilyen feliratok voltak még láthatók: „Az USA legyilkolja a jemeni népet” és „Fiaink áldozatai a rasszista bombázásoknak”.

 

LE VIF

„Miért változott Magyarország az új Benidormmá, az ígéret földjévé sok belgának?” címmel a vezető belga hetilap arról ír, hogy egyre több belga, főként nyugdíjas telepedik át Magyarországra. (Benidorm a belga nyugdíjasok kedvelt spanyolországi lakhelye.) Holott az országnak szörnyű imázsa van azóta, hogy Orbán Viktor lett a miniszterelnök. „Bírálói szerint az ország jobboldali féldiktatúrává alakult”. „Az a portré, amelyet a média fest Magyarországról szánalmas, és nem meglepő, hogy Belgiumban élő családom úgy hiszi, hogy egy elmaradott országban élek”,  nyilatkozott a lapnak egy 51 éves belga nő, aki hat éve él férjével Tiszaszentimrén. Marleen hozzátette: „Sokan azt gondolják, hogy a bokrokban élünk. Egyesek még meglepődnek, hogy van internet kapcsolatunk és egy nagy szupermarketben vásárolunk. A civilizáció egészen idáig eljött, tudja. Még Lidl is van itt”, mondja gúnyosan nevetve. „A kórházak csaknem olyan jók, mint Belgiumban. És ingyenes az orvosi ellátás, ha az ember nem megy magánklinikára”. Marleent és férjét, Jefet is már megműtötték Magyarországon. Ahol jobb az éghajlat, mint Belgiumban és ahol 900 eurós nyugdíjból meg lehet élni, ami lehetetlen Belgiumban. „A nyugdíjasok és a nyomorékok nem fizetnek adót Magyarországon. A jogszabály a magyarországi állandó lakhelyű külföldiekre is vonatkozik”, nyilatkozik egy másik belga, Evert Brons.

 

 LE SOIR

A belga lap portálján  „A fasizmus jövője” címmel tegnap rendkívül terjedelmes válaszírás jelent meg Vincent Engel irodalomtörténész tollából, aki zokon vette, hogy Nagy Zoltán, Magyarország brüsszeli rendkívüli és meghatalmazott nagykövete bírálta őt (és a belga közszolgálati adót is), amiért január 24-én „Európa,  hány hadosztály?” címmel írt cikket arról, hogy „Európa veszélyben van; fenyeget a fasizmus visszatérte.” Engel ezen sikolycikkében kiállt azért, hogy meg kell menteni a demokráciát. Tegnapi vitairatában (melyet a magyar miniszterelnökről készült fotó illusztrál)  arra a következtetésre jutott, hogy bírált cikkében nagyon is igaza volt:  Európát a fasizmus visszatérte fenyegeti.

 

ELECTRONIC INTIFADA

Öt, 16 és 17 év közötti palesztin fiatal kapott egyenként 15 év börtönbüntetést, amiért követ dobáltak a megszálló izraeli erőkre. Vallomásukat kínzással csikarták ki, olvasható a palesztinok jogait védő hírportálon. Ügyüket – mint szokásos – katonai bíróság tárgyalta. Az erőszakot elkövető zsidó telepesek ügyét polgári bíróság tárgyalja.

                                                                        *                *                *

Svédország kivizsgálja Margot Wallström külügyminisztert ért halálos izraeli fenyegetéseket. A múlt héten Zvi Zameret, az izraeli oktatási minisztérium tisztségviselője egy héber nyelven megjelent cikkben azt írta, hogy Wallström ugyanolyan sorsot érdemel, mint Folke Bernadotte. A svéd diplomatát 1948-ban gyilkolta meg Izraelben a cionista milícia. Wallström azzal hívta ki Netanjahu izraeli miniszterelnök dühét, hogy felvetette, meg kellene vizsgálni a késeléssel gyanúsított palesztinok helyszíni kivégzését.

 

DIE ZEIT

/Ezt is megéltük a német sajtó Köln óta észlelhető ideges alakváltozásában: a balliberális ideológiának a nehéz versenyben is egyik leghűbb szolgálójának számító német hetilap portálján fordulat történt: Kiszelly Zoltán politológus és kormánytanácsadó cikkét közli/. A „Határok: inkább több gyereket” címmel megjelenő írás így kezdődik: „Angela Merkel kifut az időből. A lehető leghamarabb akarja átverni a menekültek elosztására szolgáló európai kvótát azért, hogy azután az egyre kritikusabbá váló uniós tagállamok azon ne változtathassanak”. Majd azt írja, a budapesti alternatívákra (így a schengeni határok védelme, több uniós segítség a Szíriával határos szomszédos országokban, stb.) van idő, míg a kancellár és politikája körül fogy a levegő. /A betegesen magyargyűlölő Klubrádió mai külföldi lapszemléjében szintén ismerteti a cikket, de Kiszellyről azt állítja, hogy „politikus”./

 

DIE WELT

A német koalíciós kormányban felháborodást és gúnyolódást váltott ki Seehofer bajor miniszterelnök tervezett moszkvai látogatása. Seehofer csütörtökön kíván ellátogatni a Kremlbe Putyin elnökkel tárgyalni annak ellenére, hogy a „Lisa-ügy” súlyosan megterheli a koalíciót. (Állítólag egy 13 éves orosz-német kislányt a múlt héten migránsok erőszakoltak meg, és az Moszkva és Berlin között súlyos diplomáciai vádaskodásokhoz vezettek.) A kormányon lévő SPD-sek, de még a CDU-sok is attól félnek, hogy Seehofer összefog az „orosz autokratákkal” Merkel menekültpolitikája ellen.

                                                                                          *                *                *

 „Merkel a hibás a menekültválságért? Ki más?” címmel az Oxfordban tanító Paul Collier közgazdásszal,  migrációkutatóval, a Világbank volt igazgatójával készített interjúban az olvasható, hogy  az afrikai egyenlítőtől délre fekvő térség lehet a következő Afganisztán. Ott mintegy 100 millió ember él. Maliban és Nigerben már nagyon instabil a helyzet „és erre j ön a német kancellár és azt mondja, hogy Európa kapui nyitva vannak. Képzelje el, miként hat ez ezekre az emberekre”, nyilatkozta Collier.

 

SVENSKA DAGLBADET

Bengt Wadensjö svéd püspök azzal dicsekedett a svéd napilapnak, hogy egy templom és egy mecset összeépítésével lehetőséget kapnak a hívők a találkozásra. A svédországi Nacka Szent Konrád katolikus gyülekezete és  Fisksätra muzulmán egyesülete közösen építi meg Isten házát. Egy tető alatt lesznek a hívek, mint a jó szomszédok, írja a magát liberális-konzervatívnak azonosító lap. A két imahelynek közös csarnoka lesz. Az épület lesz annak kézzelfogható bizonyítéka, hogy nincs igaza azoknak, akik akár az egyik, akár a másik vallást idegennek és fenyegetőnek tekintik.

                                                                        *                *                *

2015 októbere óta körülbelül 5 ezerre tehető azoknak a bűncselekményeknek a száma, amiket a rendőrség nem hozott a nyilvánosság tudtára, mert ezek a bűncselekmények a 291-es kódot kapják, ami azt jelenti, hogy a nyilvánosság számára a rendőrségnek ezekről hallgatnia kell. Ezek közé tartoznak erőszakos bűncselekmények, mint verekedések, rablások és nemi erőszak.

 

TASS

Oroszország és Finnország folytatja az Északi Áramlat 2-es földgáz vezeték projektjének munkáját és azt kizárólag kereskedelmi vállalkozásnak tekintik, jelentette ki Dmitrij Medvegyev orosz miniszterelnök az orosz hírügynökségnek.

 

SPUTNIK

Matteo Renzi olasz miniszterelnök kijelentette, hogy azok az erők, amelyek szét akarják rombolni a vízummentes schengeni övezetet valójában az egyesült Európát akarják szétverni, és egyben megígérte, „erővel, határozottsággal és bátorsággal” lép fel ezek ellen, idézi az orosz hírportál Renzi szavait, amelyeket az olaszországi Ventotenében mondott el Altiero Spinelli, az európai egyesülés egyik nagy alakjának emlékére rendezett ünnepségen.

 

FRIA TIDER

Álarcos huligánok támadtak rá egy marokkói bandára Stockholmban azután, jelenti a svéd portál, hogy a marokkóiak raboltak és szexuális bűncselekményeket követtek el. A nagy erőkkel megjelenő rendőrség nem volt hajlandó azonosítani a verekedő csoportokat, hanem azt mondták, hogy „igen különböző” csoportokról volt szó.

 

MIDDLE EAST MONITOR

Egyiptom pénteken lekapcsolt két villamos vezetéket, amely árammal látta el a Gázai övezet déli részét, idézi Mohammed Thabetet, a gázai villamos művek közönségkapcsolataiért felelős igazgatóját a közel-keleti eseményeket monitorozó portál. Hozzátette, a lekapcsolás súlyos áramhiányhoz vezet, mivel az Izraelből jövő tápvezeték az elmúlt héten már nem működött.

 

FORWARD

Az amerikai  zsidóság vezető médiuma arról ír, hogy az USA-ban törvény van arra, hogy a Ciszjordániából és a Gázai övezetből származó exportcikkeket ne lehessen „Made in Israel” jelöléssel ellátni, de a jogszabály betartásával a vámhatóság nem törődik. Csak most kezdtek el nézelődni, miután panaszok érkeztek be az ügyben. Noha Izrael antiszemitizmusként bélyegezte meg az EU hasonló instrukcióit, az Egyesült Államok esetében ezt a zsidó entitások nem tekintik annak, mert  a „Ciszjordánia” vagy „Gázai övezet” eredetjelölés nem tesz különbséget palesztinok és izraeliek között, azaz „nem üt bélyeget” Izraelre, nyilatkozta az AIPAC  nevű Izrael-barát lobbiszervezet.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére