Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szélsőbaloldali tüntetők ünnepelték két rendőr halálát Triesztben

Békési Marcell

2019.11.24. 14:48

A két rendőrt egy migráns ölte meg október elején, az Antifa pedig a börtöne előtt rendezett neki ünnepséget.

Október negyedikén egy Dominikáról származó bevándorló, Alejandro Augusto Stephan Maran brutálisan meggyilkolt két rendőrt, Pierluigi Rottát és Mateo Demenegót. A migráns ellopta egyikük fegyverét, majd azzal lőtte őket agyon. Az Il Giornale lap tudósítása szerint múlt hétvégén egy szélsőbaloldali Antifa-csoport szervezett tüntetést a börtöne elé, ahol nyilvánosan megünnepelték a két rendőr halálát.

A lap videójában hallható, ahogy egy nő kihangosítva beszél az esetről, a meggyilkolt rendőröket következetesen „zsoldosoknak” bélyegezve.

Az övék tudatos döntés volt. Néhányan a fizetés miatt teszik, néhányan azért, mert embereknek akarnak segíteni, néhányan csak minimális erőt szeretnének maguknak. Ők úgy mentek el, hogy azt csinálták, amit csinálni akartak: ez nem más, mint a szabadság megsértésének a szolgálata – mondta.

Városszerte a kocsmákban tósztot mondtak a két zsoldos haláláért. A város egy része nem sír, mert tudják, hogy az egyenruhás emberek mit csinálnak azokkal, akik minden nap lázadnak

– tette hozzá.

A szélsőbaloldal radikalizációja egyre nagyobb probléma Olaszországban. Az elmúlt években az Antifa több olyan terroristagyanús tevékenységet is szervezett vagy tervezett, mint például Salvini pártjának, a Liga egyik irodájának felrobbantása, vagy vasúti vezetékek megrongálása.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére