Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Svéd köztévé: a marokkói „menekültek” 90 százaléka hazudik az életkoráról

Sümeghi Lóránt

2019.06.11. 15:38

Kijózanító statisztikákat hozott nyilvánosságra a svéd köztelevízió (SVT) a bevándorlással kapcsolatban.

Egy friss jelentés szerint a skandináv országba áramló marokkói bevándorlók döntő többsége (90%) kiskorúnak vallja magát annak érdekében, hogy kedvezőbb ellátásban legyen része. A felmérésről beszámoló svéd köztévé szerint az elmúlt hét évben csak Marokkóból mintegy 1800 egyedülálló fiatal férfi adta be hivatalosan a menedékkérelmét Svédországban, ám ennél is többen vannak azok, akik a kötelező ujjlenyomat-felvétel miatt ezt megtagadják.

Muszlim férfi szúrta le a munkába igyekvő zsidó nőt Svédországban

Reggel írtunk arról, hogy a dél-svédországi Helsingborgban a reggel késsel megsebeztek egy nőt, miközben munkába tartott. Azóta kiderült, hogy az áldozat a város zsidó szervezetének titkárnője volt. Az esettel kapcsolatban megszólalt Reuven Rivlin izraeli köztársasági elnök is. A zsidók újra veszélyben vannak Európában – jelentette ki Rivlin Twitteren, majd hozzátette, hogy pusztán a holokauszt emlékezete [...]

A határvédelem koordinálásáért felelős Christian Frödén az adatokkal kapcsolatban elmondta, hogy „amikor kiderítjük, hogy konkrétan kik azok, akik beadták a menedékkérelmet, az érintettek azonnal elhagyják az országot és további európai országok irányába veszik az irányt, mert attól tartanak, hogy az ujjlenyomatuknak köszönhetően akár haza is küldhetjük őket Marokkóba.”

Ugyanígy próbált a 22 éves Ali is eljárni, amikor 16 évesnek hazudta magát, ám a biometrikus azonosítást már nem tudta kikerülni. Elmondása szerint a vele együtt érkező bevándorlók tanácsolták neki azt, hogy tagadja le az életkorát, mert akkor nagyvonalúan, több segély kiutalásával fog rajta segíteni a svéd kormány. A kitoloncolásra váró Ali arról is beszámolt, mivel vannak ismerősei Belgiumban, a drága utazási költségek ellenére megpróbál odautazni még azelőtt, hogy Marokkóba visszatessékelnék.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére