Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Svájcban egy tanárnõ úgy érvelt a multikulturalizmus mellett, hogy az arcát nikábbal eltakarva olvasott a Koránból

Vincze Viktor Attila

2018.06.17. 20:00

A svájci média egyik vezetõ híre lett az, amikor kiderült, hogy egy tanárnõ úgy akarta növelni a diákjai multikulturalizmus iránti elkötelezettségét, hogy az egész arcát eltakaró fátyolban, nikábban olvasott fel a Koránból idézeteket.

A 20 Minuten nevű helyi újság beszámolója és videoanyaga szerint a tanárnő meglepetést okozott a diákjainak azzal, hogy minden előzetes figyelmeztetés nélkül egyszer csak a testét és az arcát is teljes egészében elfedő fekete ruházatban és fátyolban jelent meg az egyik berni szakközépiskolának a kulturális sokszínűségről szóló szakóráján. 

Mint kiderült, a kulturális sokszínűség iránti elfogadás erősítése érdekében találta ki az egyébként állítólag nem iszlám vallású tanárnő azt, hogy a müezzinek énekeivel és a Korán részleteinek a megismertetésével hozza közelebb az iszlámot a svájci diákokhoz.

A mintegy húszfős iskolai osztály állítólag türelmesen meghallgatta a tanárnő előadását. Hárman pedig kifejezetten örültek is neki, mivel ők iszlám vallásúak az osztályban. 

 

A tanárnő – aki nem iszlám vallású – azt állítja, hogy a nikábot az egyik egyiptomi útja során vásárolta turistaként magának. 

Az ügy attól különösen érdekes Svájcban, hogy a kis államok szövetségéből álló államban a jobboldali Svájci Néppárt kezdeményezésére nemrég döntött a központi kormány arról, hogy  nem rendelkezik egységesen az arcot eltakaró ruházat viselésének sem az engedélyezéséről, sem pedig a tiltásáról. Az arcot elfedő ruházatok viselhetőségéről ugyanakkor minden egyes kanton saját maga dönthet. Eddig két kanton – St.Gallen és Tcino – már az arc eltakarásának a megtiltása mellett döntött helyi népszavazásokon. 

A statisztikai adatok szerint Svájc nagyjából 8,3 millió lakosa közül 350 ezren tartoznak az iszlám hívei közé. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére