Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Strache: "az iszlám nem része Ausztriának"

Pörge Béla

2017.03.04. 12:28

Szombaton tartja az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) a 32. országos kongresszusát. Heinz-Christian Strache beszéde ezúttal sem volt unalmas.
KLAGENFURT, 12:28

Szombaton tartja az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) a 32. országos kongresszusát. Heinz-Christian Strache beszéde ezúttal sem volt unalmas.

Ahogyan már beszámoltunk róla, az FPÖ vezetője, HC Strache a héten egyszer már tartott egy érdekes beszédet. Ma a párt egyik legfontosabb rendezvényén szólalt fel, nem kímélve a néppártot és a nagy népszerűségnek örvendő Sebastian Kurzot sem – írja az OE24.

Strache méltatta az FPÖ utóbbi években elért eredményeit, a mai napot pedig az egység és az erő napjának nevezte, és kijelentette, hogy a győztes csapaton nem érdemes változtatni, ez alapján a tisztújításon kevesebb izgalom várható a délután.

Ezúttal is gratulált Norbert Hofernek, aki az elnökválasztás első fordulóját megnyerte. Egyben a médiát is hibáztatta a későbbi vereségért, mint fogalmazott, a Fake News okozta Hofer második helyét.

Miután élesen kritizálta a "balos Bécset", áttért az ÖVP-re is.

Tíz éve folyamatosan elutasítja a koalíció az ötleteinket. Kurz is, aki az iskolapadból egyből a külügyminiszteri pozícióba kerül. Ez is mutatja, hogy a vörös-fekete (SPÖ-ÖV- a szerk.) koalíció tisztességtelen."

Ezután rátért a migrációra is. Elmondta, hogy az osztrákoknak kell megfizetnie a migráció költségeit, mert a kormány hibájából egymillió migráns érkezett papírok nélkül Ausztriába. Strache megismételte szerdai kijelentését, és ezzel egyben utalt Van der Bellen álláspontjára is.

az iszlám nem része Ausztriának!"

Ezután hozzátette:

meddig várnak még a nagykoalíció szavazói arra, hogy a kormány kicserélje Ausztria lakosságát?"

Kurz politikáját is kritizálta az FPÖ-vezér. Szerinte nem kell 37 500 főben meghatározott kvóta, egyszerűen senkit sem lenne szabad beengedni az országba, inkább ki kéne utasítani az illegális bevándorlókat.

150 "muszlim óvoda" nyílt Bécsben, a zöld és baloldali vezetés alatt. Az ÖVP asszisztált ehhez, ez Kurz pártja!"

— fejezte ki világosan Strache, hogy mi a baja a néppárttal. Álláspontja szerint nincs szükség ilyen óvodákra, mert aki Ausztriában él, annak integrálódnia kell.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére