Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Stockholmi Egyetem: Diszkrimináció, ha a cégek nem veszik fel a migránsokat

888.hu

2022.04.09. 21:00

Az állami rádió szerint a diszkrimináció és a rasszizmus egyik eredménye, hogy a migránsokat és az idegen névvel rendelkező személyeket nem alkalmazzák szívesen a munkáltatók. A csatorna azonban azzal nem foglalkozik, hogy a bevándorlóknak sokszor nyelvi problémáik vannak és aluliskolázottak.

 

A Stockholmi Egyetem kutatói csoportját Svédország kilenc éven át azért finanszírozta, hogy külföldinek adják ki magukat és hamis álláspályázatokat küldjenek ki a munkaadóknak. Összesen 5000 pályázatot sikerült megírniuk ez idő alatt, a kapott válaszok pedig azt mutatják, hogy a svédországi munkáltatók a svéd munkavállalókat részesítik előnyben a külföldiekkel szemben. Anni Erlandsson, a Társadalomkutatási Tanszék egyik kutatója, aki a munkaerő-piaci egyenlőtlenségekkel foglalkozik, megjegyezte, hogy a külföldi névvel rendelkező pályázók sokkal kevesebb választ kapnak a munkaadóktól, mint a svéd nevű pályázók. Ha ezt tovább vizsgáljuk, azt látjuk, hogy a legkevesebb választ az idegen nevű férfiak kapják – írta meg a V4NA.

Az Állami Rádió szerint a faji megkülönböztetésen kívül semmilyen más magyarázat nincs arra, hogy a svédországi munkáltatók miért részesítik előnyben a svéd munkavállalókat, külföldiek tekintetében pedig a nőket.

A valóság ezzel szemben az, hogy a migránsok gyakran rossz svéd nyelvtudással rendelkeznek, a külföldről származó önéletrajzokat gyakran szinte lehetetlen ellenőrizni, és sok esetben meghamisítják őket.

 

Ráadásul ha más kultúrájú munkavállalót vesz fel a vállalat, akkor nagyobb a kockázata annak, hogy feszültség keletkezik a munkahelyen és ez a médiában is megjelenik. A cikk szerint a súlyos bandabűnözés szorosan kapcsolódik a bevándorló férfiakhoz, és ez magyarázatot adhat arra, hogy a munkáltatók miért részesítik előnyben a külföldi származású nőket férfi társaikkal szemben.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Jakab Péter kilépett a Jobbikból

Gyöngyösi Márton, a Jobbik Elnöke nyílt levélben kérte föl Jakab Pétert a lemondásra. Jakab válaszlevelében úgy fogalmazott: „Ha a nép és a Jobbik között kell választanom, nem kérdés, melyiket választom”.

Zelenszkij kitiltaná az orosz turistákat Európából

Az ukrán humorista-elnök ismét vette magának a bátorságot, hogy megmondja, mi a teendője az európai országoknak.

Filipp: Ez a tél maga lesz a pokol!

Filipp: Ez a tél maga lesz a pokol!

Ez a tél maga lesz a pokol. Igaz, nem meleg lesz, hanem hideg, de legalább sötét is. Meg szenvedős. A benézett szankciós politika hatására Európában az összes grafikon elkezdett függőlegesen felfele emelkedni. Kár, hogy ezek olyan grafikonok, amelyeknél nem célszerű növekedést észlelni. Az infláció az egekben, az üzemanyagárak sosem voltak ilyen magasak, a rezsiköltségekről pedig sírás nélkül beszélni sem lehet. Ilyen körülmények között kisebb csoda, hogy egyáltalán az átlagfogyasztásig meg tudjuk tartani a rezsicsökkentést. De az emberek mintha nem lennének tisztában azzal, hogy mennyire súlyos a helyzet. Az egy dolog, hogy nem tudják majd kifizetni az óriási rezsiszámlákat és az energiacsapda miatt áramszüneteket is kockáztatnak, de mi lesz a gazdasággal? A recesszió elkerülhetetlen. Mi lenne, ha egyszer megérnénk azt, hogy Európa nem világhatalmi erők közé pozicionálja magát, hanem kiáll a saját jól felfogott érdekei mellett? Amíg viszont olyan vezetők állnak az EU élén, akik megelőzni nem tudják a bajt, okozni viszont annál inkább, addig ez csak lázálom marad.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére