Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Stockholmi Egyetem: Diszkrimináció, ha a cégek nem veszik fel a migránsokat

888.hu

2022.04.09. 21:00

Az állami rádió szerint a diszkrimináció és a rasszizmus egyik eredménye, hogy a migránsokat és az idegen névvel rendelkező személyeket nem alkalmazzák szívesen a munkáltatók. A csatorna azonban azzal nem foglalkozik, hogy a bevándorlóknak sokszor nyelvi problémáik vannak és aluliskolázottak.

 

A Stockholmi Egyetem kutatói csoportját Svédország kilenc éven át azért finanszírozta, hogy külföldinek adják ki magukat és hamis álláspályázatokat küldjenek ki a munkaadóknak. Összesen 5000 pályázatot sikerült megírniuk ez idő alatt, a kapott válaszok pedig azt mutatják, hogy a svédországi munkáltatók a svéd munkavállalókat részesítik előnyben a külföldiekkel szemben. Anni Erlandsson, a Társadalomkutatási Tanszék egyik kutatója, aki a munkaerő-piaci egyenlőtlenségekkel foglalkozik, megjegyezte, hogy a külföldi névvel rendelkező pályázók sokkal kevesebb választ kapnak a munkaadóktól, mint a svéd nevű pályázók. Ha ezt tovább vizsgáljuk, azt látjuk, hogy a legkevesebb választ az idegen nevű férfiak kapják – írta meg a V4NA.

Az Állami Rádió szerint a faji megkülönböztetésen kívül semmilyen más magyarázat nincs arra, hogy a svédországi munkáltatók miért részesítik előnyben a svéd munkavállalókat, külföldiek tekintetében pedig a nőket.

A valóság ezzel szemben az, hogy a migránsok gyakran rossz svéd nyelvtudással rendelkeznek, a külföldről származó önéletrajzokat gyakran szinte lehetetlen ellenőrizni, és sok esetben meghamisítják őket.

 

Ráadásul ha más kultúrájú munkavállalót vesz fel a vállalat, akkor nagyobb a kockázata annak, hogy feszültség keletkezik a munkahelyen és ez a médiában is megjelenik. A cikk szerint a súlyos bandabűnözés szorosan kapcsolódik a bevándorló férfiakhoz, és ez magyarázatot adhat arra, hogy a munkáltatók miért részesítik előnyben a külföldi származású nőket férfi társaikkal szemben.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére