Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Soros György Timmermanson keresztül akarja megkaparintani Brüsszelt

Forisek Ádám

2019.06.30. 18:08

Egyes sajtóértesülések szerint az uniós elit azzal próbálkozik, hogy Soros csúcsjelöltjét, Frans Timmermanst az Európai Bizottság, a néppárti Manfred Webert pedig a sokkal súlytalanabb Európai Parlament (EP) elnökének teszi meg.

Az Origo brüsszeli forrásokra hivatkozva azt írja: miután a néppárti csúcsjelölt, Manfred Weber kvázi megbukott, a brüsszeli elit a sorosista Frans Timmermanst tenné meg az Európai Bizottság elnökévé. Az EPP Timmermans támogatásáért cserébe azt várja, hogy Weber lehessen az Európai Parlament (EP) elnöke – ami egy sokkal súlytalanabb pozíció.

A kezdeményezés átütése a vasárnapi csúcstalálkozón azonban akadályba ütközhet egyrészről a V4-ek részéről (akik határozottan elutasítják az ilyen háttéralkukat), valamint az olaszok és az angolok is erős fenntartásokkal kezelik a javaslatot. Az Origo továbbá arról számol be, hogy korábbi sajtóértesülésekkel szemben Donald Tusk sem támogatja Timmermans jelölését.

Ha ez sikerülne, Soros befolyása korábban nem látott mértékben terjedne ki az Európai Unióra, Frans Timmermans ugyanis 20 éve közeli kapcsolatban áll a milliárdos tőzsdespekulánssal. Mindez a gyakorlatban azt jelenti, hogy nagy az egyetértés köztük a brüsszeli központosításban, a migránsok behívásában és abban, hogy a tagállamok szuverenitását vissza kell szorítani.

Soros jobbkeze: Frans Timmermans

Franciscus Cornelius Gerardus Maria Timmermans, ismertebb nevén: Frans Timmermans úgy érkezik az MSZP hétvégi kongresszusára kampányolni aktív uniós biztosként, hogy elvileg erre nem is lenne módja a holland politikusnak. Bizottsági munkája ugyanis nem igazán egyeztethető össze azzal, hogy pártpolitikai alapon kritizálja a bevándorlásellenes kormányzatokat, így a magyar kormányt is.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére