Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Soros György alapítványa kiáll a nõk arcának elfátyolozása MELLETT

888.hu

2018.05.15. 19:20

Az iszlámban a nemek közötti jogegyenlõtlenség egyik jelképe lett a burka és a hajat takaró kendõ - legalábbis az európaiak szemében. Megdöbbentõ módon Soros György Nyílt Társadalom Alapítványa megindította harcát amellett, hogy a muszlim nõk a számos európai országban lévõ tiltások ellenére hordhassanak ilyet.

Közel háromból egy EU-tagállam megmondja a nőknek, hogy mit viselhetnek. Az iszlamofóbia elleni harcnak még nincs vége, támogatjuk az összes olyan civil társadalmi szereplőt, akik küzdenek a nyílt – és nemi – alapú tiltások ellen, amelyek a muszlim nőket érintik"

– írta ki Twitter-csatornáján a Soros-alapítvány.

A nyugati liberális sajtó által előszeretettel filantrópnak, azaz emberbarátnak nevezett Soros György és alapítványa nyíltan kiáll a nők muszlimok általi elnyomása mellett.

A Nyílt Társadalom Alapítvány egy 104 oldalas jelentést készített arról, hogy mely országokban esik teljes vagy részleges tiltás alá a burka, valamint a fejkendő viselése az EU területén. A dokumentum politikusoknak, civileknek is ajánlásokat fogalmaz meg azzal kapcsolatban, hogy hogyan lehet megállítani a további tiltásokat.

A jelentés összesen 8 országban említ valamilyen tiltást, ebből 5 ország van, ahol a burka viselése valamilyen módon törvényellenes.

  • Franciaországban teljesen tiltott az arc és a teljes test elfátyolozása.
  • Franciaország mellett Belgiumban tiltják a legkeményebben a burka viselését.
  • Spanyolországban szintén tiltott az arc és a teljes test elfátyolozása közterületen, főként tüntetések alkalmával veszik ezt szigorúan a hatóságok. Egyes területek nagyfokú autonómiát élveznek, például Katalónia. A katalán területek nagy részén a legnagyobb települések  – egy kivételével – megszavazták a burka betiltását.
  • Ausztria nemrég szavazta meg a nőket megbélyegző ruharab viselésének megtiltását közterületen.
  • Bulgáriában és Dániában szintén korlátozások vannak érvényben.

A Soros-alapítvány azt írja összefoglalójában, hogy a befogadás és a pluralizmus alapvető értékei az Európai Uniónak. Ám a burkatilalom mindezt veszélyezteti – írták.

Burka

A korán szerint a nők és a férfiak között nincs jogegyenlőség, ami európai szemmel nézve teljesen elfogadhatatlan. Ugyanúgy elfogadhatatlan, mint a nők alacsonyabb rendűségének szimbóluma: a burka vagy a fejkendő hordása. Ez ugyanis nem a nő döntésén alapul, hanem a családja vagy a férje határozza meg, aminek nem mondhat ellent. A Nyílt Társadalom Alapítvány ezt a szokást méltónak tartja arra, hogy kiálljon mellette.

De nézzünk egy konkrét példát, hogy a muszlimok szerint miért is van szükség a nők "elfüggönyözésére".

A brit The Independent liberális lap hasábjain tavaly októberben jelent meg egy cikk Atif Rashid tollából, aki amellett érvelt, hogy ha Európában és Amerikában mindenki muszlim lett volna, akkor a Harvey Weinstein-botrány meg sem történt volna.

A szerző kifejti, hogy például a burka és a burkini franciaországi betiltása valójában

erőszak és elnyomás a nők szabadságának, biztonságának és az átláthatóságnak a nevében."

Atif szerint Weinstein esetében azért került sor erőszakra, mert a nők túl szabadosan öltözködhettek. És mi a megoldás szerinte? Az iszlámban a nőket — különösen az anyát — tisztelet övezi, ezért ha tisztelni akarod a nőket, jobb, ha áttérsz az iszlámra és a nőket meg alaposan elfátyolozod.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére