Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Skóciában aki kereszténynek vallja magát, az már nem is alkalmas pénzügyminiszternek

888.hu, vasarnap.hu

2021.06.07. 08:10

Ha Kate Forbes olyasmit jelentett és vallott volna meg – legyen az vallási vagy nemi identitás –, ami a nyugati progresszív mainstream számára is kedves és üdvözlendő, elég valószínű hogy hangos éljenzés lett volna a jutalma. 

 

A vasarnap.hu megírta, hogy a skót kabinet pénzügyminisztere még május 21-én került támadások kereszttüzébe, amikor a BBC-nek adott interjújában úgy fogalmazott:

Hiszek Jézus Krisztusban. Hiszem, hogy meghalt értem, hogy megváltott engem, és hogy hivatásom az, hogy szolgáljam és szeressem őt, hogy szolgáljam és szeressem a körülöttem élőket, teljes szívemből, lelkemből, elmémből és minden erőmből.”

 

Kate Forbes már 31 évesen figyelemre méltó politikai karriert tudhat maga mögött. Indiában szolgáló skót misszionáriusok lányaként született, az Egyesült Királyságba történelmet tanulni tért vissza. Nem sokkal később egy skót politikai párt figyelt fel rá, 2016-ban pedig mandátumot nyert a parlamentben. 2020-ban történelmet írt azzal, hogy az Egyesült Királyságban Skócia költségvetését – női politikusként először – ő nyújtotta be a parlamentnek.

2018-ban, még a skót parlament tagjaként nyilvános imádságot vezetett Edinburgh-ban:

Ismerjék fel politikusaink: ahogyan a legkiszolgáltatottabjainkkal bánunk – akár a magzatokkal, akár a halálos betegeinkkel –, az a haladás valódi fokmérője.”

 

Az életpárti attitűd azonban elegendő volt ahhoz, hogy Forbes kivívja a brit baloldali sajtó haragját. A jellemzően LMBT-párti fórumok és karakterek górcső alá vették kinevezését, megkérdőjelezték alkalmasságát a pozíciójára, főleg hogy Forbes a házasság eredeti definíciója mellett is sokszor kiáll.

Azok, akik nem értenek egyet velem, előítélettel vádolnak, de aztán ránézek a Twitteremre, és ott olyan mértékű gúnyt, abuzálást és mindenféle kreatív sértést találok, hogy azt nem tudom elolvasni”

– nyilatkozta a pénzügyminiszer.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Kiszelly Zoltán: nincs reális esélye, hogy az MSZP fordítani tudjon a lejtmeneten

Nincs reális esélye, hogy az MSZP a 2024-es európai parlamenti (EP) választásig fordítani tudjon a lejtmeneten: a szocialista pártból túl sok párt szakadt ki, mindeközben karakter nélküli vezetőket választottak maguknak, és a szavazóbázisukat sem sikerült megújítani – mondta Kiszelly Zoltán, a Századvég Politikai Elemzések Központjának igazgatója a Magyar Nemzetnek.

Kós Hubert meghódította Rómában Európát

Kós Hubert meghódította Rómában Európát

Kós Hubert aranyérmet nyert 200 méter vegyesen a római úszó Európa-bajnokság zárónapján. Késely Ajna bronzérmes, Fábián Bettina negyedik lett 400 gyorson. Jakabos Zsuzsanna pedig az 5. helyen végzett 200 méter pillangón. A magyar csapat 5 arany-, 7 ezüst- és 3 bronzéremmel zárt Rómában.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére