Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Sivalkodni kezdtek a migránsok, mert Ausztrália nem akarja befogadni őket

Forisek Ádám

2019.07.29. 17:08

Kérdés, hogy akkor minek mennek oda?

Több száz migráns gyülekezett hétfőn az ausztrál parlament épülete előtt, hogy tiltakozzanak az ausztrál bevándorláspolitika ellen. Főleg az zavarja őket, hogy „jövőjük kiszámíthatatlan”, amiért a kormány a régebbiek helyett most már csak ideiglenes vízumokat ad. A tüntető migránsok Irakból, Szudánból, Szomáliából és Mianmarból érkeztek. Legtöbbjük olyan három- vagy ötéves vízummal rendelkezik, mely megtiltja nekik, hogy nagyobb városokban éljenek.

A bevándorláspárti szervezetek is nekimentek a konzervatív kormánynak, azzal vádolják az ausztrál vezetést, hogy így gyakorlatilag ellehetetlenítik a családegyesítést.

Az ideiglenes vízumokat egyébként a konzervatív kormány 2013-ban vezette be, hogy így kedvtelenítse el az Ausztrália felé igyekvő bevándorlókat. Ha ez a vízum lejár, a kormány nem újítja meg alanyi jogon, ugyanis ha a migránsok hazájában a körülmények javultak, akkor nem hosszabbítják meg a tartózkodási engedélyt, állandó vízumot pedig eleve csak azok kaphatnak, akik nem csónakon érkeznek Ausztráliába. Aki annak ellenére az országban marad, hogy vízuma lejárt, azt kitoloncolják.

A migránsok szerint ez persze diszkrimináció, noha kérdés, hogyan lehetséges ez, ha egyszer már hét éve így szól a törvény.

Mindenesetre a miniszterelnök, Scott Morrison nem reagált a tüntetésekre, ellenben persze a bevándorláspárti baloldallal, amelyet Ausztráliában a Munkáspárt testesít meg. Ausztrália egyébként közismerten bevándorlásellenes álláspontot képvisel, aminek köszönhetően az országba érkező migránstaxik száma szinte a nullára csökkent. Aki mégis az ausztrálokhoz igyekszik, azt Pápua Új-Guineába vagy Nauru szigetére kísérik.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére