Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Salviniék megtisztítják az országot a Dzsungelhez hasonló illegális migránstáboroktól

Bokor Gábor

2019.03.10. 20:00

Franciaországban éveken, évtizedeken keresztül mûködött Calais-nál a Dzsungelnek keresztelt illegális migránstábor, amelybõl köszönik, de nem kérnek Olaszországban: Calabriából nem lesz Calais.

A bevándorlásellenes olasz kormány legújabb intézkedése, hogy felszámolja az illegálisan működő migránstáborokat. Így tettek Salviniék a héten is, a dél-olaszországi Reggio di Calabria városában szüntettek meg egy kalyibákból álló tábort, ahonnan összesen 1592 illegális bevándorlót szállítottak el. Az il Giornale beszámolója szerint azután semmisítették meg a migránstábort, hogy a helyiek sorozatosan panaszkodtak miatta a rendőrségen és egyre több problémát okoztak a lakosoknak a bevándorlók. 

A hatóságok nem nézték tétlenül, hogy ezek a kunyhók gyakorlatilag a biztonsági előírások betartása nélkül léteznek. Gyakoriak voltak a tűzesetek, az elmúlt hónapokban három migráns is meghalt a sátrában. Februárban egy 29 éves szenegáli égett bent a tábor egyik viskójában. Az eset után Matteo Salvini 133 migránsnak ajánlotta fel, hogy költözzön a hivatalos migránsszállóra, azonban a bevándorlók zöme ezt elutasította, csupán nyolcan fogadták el a belügyminiszter felajánlását. 

Inkább a sátortábort választották, a rossz és amúgy teljesen illegális körülményeket"

– kommentálta a helyzetet Matteo Salvini. 

A római vezetés, hogy oldja a feszültséget Reggio di Calabriában felhúzott egy ideiglenes tábort a bevándorlóknak, ahol már megoldottak az olyan korábban még igencsak létező problémák, mint a folyóvíz bevezetése vagy a mellékhelyiségek kiépítése. 

A miniszterelnök-helyettes azt mondta, örül, hogy végre sikerült ledózerolni az ország egyik legszégyenteljesebb táborát.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére