Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Salvini magyarázatot követel a rendőrökre támadó migráns kapcsán

888.hu

2021.11.08. 17:40

A jobboldali Liga és az Olasz Testvérek (FdI) párt is annak tisztázását sürgette a belügyi szerveknél, hogy a Cannes-ban hétfőn késsel rendőrökre támadó algériai férfinak hogyan lehetett olasz tartózkodási engedélye.

 

Matteo Salvini, a Liga vezetője azonnali magyarázatot követelt Luciana Lamorgese belügyminisztertől annak tisztázására, miként lehetett a férfinak olasz tartózkodási engedélye. Salvini a közösségi oldalán azt írta: még él az egy évvel ezelőtt Nizzában történt merénylet emléke, amelynek elkövetője Lampedusa szigetén kötött ki.

Az Olasz Testvérek (FdI) párt ugyancsak az ügy tisztázását követelte a belügyminisztertől.

Hétfőn a dél-franciaországi Cannes egyik rendőrőrse előtt késsel támadt rendőrökre egy férfi, azt állítva, hogy „a próféta nevében” cselekszik. A támadóra rálőttek, életveszélyes állapotban kórházba szállították – közölte a rendőrség.

Nem zárták ki, hogy terrortámadás történt, de egyelőre nem is erősítették meg.

A rendőrség tájékoztatása szerint az elkövető egy 37 éves algériai állampolgár, aki legálisan tartózkodott az országban. Sajtóértesülések szerint az algériai férfi 2009–2010-ben érkezett Franciaországba, 2016-ban ment tovább Olaszországba, ahol tartózkodási engedélyt kapott. Annak birtokában 2020-ban tért vissza Nizzába.

Matteo Salvini nyilatkozatában a tavaly október végén Nizzában történt támadásra emlékeztetett, amikor a tunéziai Brahim Aouissaoui a város Miasszonyunk-bazilikájában három embert megölt, köztük a plébánosnak elvágta a torkát, egy nőt pedig lefejezett. Az elkövető néhány héttel korábban érkezett Lampedusára, két hétre egy karanténhajón helyezték el, majd utazásra is feljogosító ideiglenes olasz hatósági okmánnyal lépett át az olasz–francia határon.

Az Il Giornale napilap felidézte, hogy Olaszországon keresztül érkezett az algériai Khaled Baopuri is, aki 2016 augusztusában Allah akbar! felkiáltással két rendőrnőt sebesített meg a belgiumi Charleroi-ban. Olaszországon keresztül jutott tovább Marseilles-be a tunéziai Ahmed Hannachi, aki 2017 októberében két nőt szúrt le. A szintén tunéziai Anis Amri, aki 2019 decemberében a berlini karácsonyi vásáron kamionnal hajtott a tömegbe, szintén Olaszországba érkezett, és onnan jutott tovább.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére