Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Salvini: ígérem nektek, mindent megteszek, hogy a jelenlegi római kormányt minél előbb hazaküldjem

Forisek Ádám

2019.10.19. 16:26

Százezrek tüntetnek Rómában a bevándorláspárti, baloldali olasz kormány ellen.

Mint ahogy arról mi is írtunk, „Olasz büszkeség” jelszóval rendeznek szombaton tüntetést a Liga szimpatizánsainak. A tüntetés három órakor kezdődött.

A megmozdulás célja, hogy üzenetet küldjenek a tüntetők a jelenleg kormányzó bevándorláspártiaknak.

Pillanatkép | Forrás: Matteo Salvini hivatalos Facebook-oldala.

Mint ismert, a baloldali olasz kormány szeptember elején állt fel, az Öt Csillag Mozgalom (M5S) a Demokrata Párttal (PD) kötött koalíciót, a miniszterelnök pedig Giuseppe Conte lett. A helyzet úgy alakult ki, hogy Matteo Salvini, a jobboldali Liga vezetője az előrehozott választások érdekében felmondta a Liga koalícióját a Brüsszelnek egyre több engedményt tenni akaró Öt Csillaggal. A baloldali pártok azonban, hogy elkerüljék az előrehozott választást, inkább megegyeztek a választók feje fölött. Erre azért volt szükség, mert a Liga, és azon belül Matteo Salvini mai napig a népszerűségi mutatók élén áll.

A mostani tüntetés a héten elfogadott költségvetés adópolitikája, valamint a „Brüsszel, Berlin, Párizs irányította” római kormány „kikötőket megnyitó” migrációs intézkedései ellen szólnak. Október 27-től helyhatósági választássorozat indul az országban, először Umbriában, majd további hat másik tartományban, ahol összesen 30 millió olaszt várnak az urnákhoz.

A Liga mindenhol győzelemre készül a kormánypártokkal szemben, így készítve elő az utat az esetleges előrehozott országos választásokra és a kormányváltásra. A jobboldali párt emellett szemet vetett a római főpolgármester székére is, ahonnan az M5S színeiben politizáló, botrányoktól meggyengült Virginia Raggi távozását követeli. Ennek oka, hogy Raggi – a Liga szerint – szeméttengerré és patkánytanyává változtatta a fővárost.

Bayer Zsolt, a Magyar Nemzet publicistája Salvini római nagygyűlésével egyidejűleg szimpátiatüntetést hirdetett Budapestre, az olasz nagykövetség elé.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére