Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Saját választói meglopásából élt a bevándorláspárti EP-képviselő

Nagy Gábor

2019.04.13. 10:58

A brüsszeli uniós elit újabb tagja bukott bele a korrupcióba.

Korrupciós botrány robbant ki a német CDU rangidős európai parlamenti képviselője, Elmar Brok körül – írja az Origo.

Kiderült, hogy a néppárti politikus pénzt szedett be a parlamenti látogatóitól (150 eurót fejenként), hogy fedezze a költségeket, miközben ezeket az összegeket a parlamenttől is visszaigényelte. Két év leforgása alatt összesen 18 000 eurót (majdnem hatmillió forintot) vett fel így törvénytelenül.

A 39 éve európai parlamenti (EP) képviselő Soros György megbízható szövetségesének számít.

Brok – noha egy névleg kereszténydemokrata tömörülés tagja – képviselősége mellett évekig a bevándorláspárti német médiaóriásnak, a Bertelsmann-nak dolgozott lobbistaként és tanácsadóként.A Bertelsmann az RTL-csoport legnagyobb tulajdonosa, ahová a magyar RTL Klub is tartozik.

Bár sokan nem nézték jó szemmel, a politikus egészen nyugdíjas koráig megtartotta szerepét a médiacégben, ami 5 000 eurót hozott neki havonta, a 8 757 eurós képviselői fizetése mellé.

Az Origo emlékeztet: Brok az EP külpolitikai bizottságnak elnöke volt 13 évig, és meghatározó szerepet töltött be a bizottságban alkotmányos kérdésekben, Európa jövőjének alakításában is. Õ volt az egyik pártfogója Martin Selmayrnak, az Európai Bizottság (EB) botrányos körülmények között megválasztott főtitkárának, aki korábban a Bertelsmann jogi ügyekért felelős alelnöke, majd Jean-Claude Juncker bizottsági elnök kabinetfőnöke volt. Selmayrt minden szabályt felrúgva nevezte ki Jean-Claude Juncker puccsszerűen az EB főtitkárának, az állás betöltésére még a kötelező pályázatot sem írták ki. Az ügyből óriási botrány lett, de a korrupt brüsszeli elitre jellemző, hogy Selmayr hivatalba lépését senki nem tudta vagy akarta megakadályozni. A kinevezéssel pedig, bármi lesz is az EP-választás eredménye, Juncker és Brok embere kulcspozícióban marad.

A CDU és az Európai Néppárt nem kommentálta Brok korrupciós ügyét. Brok ennek ellenére belebukott a korrupciós botrányba. A CDU Észak-Rajna-Vesztfália tartományi szervezete ugyanis megvétózta a jelölését. Az élete eddigi 73 évéből 39-et EP-képviselőként dolgozó, magát érinthetetlennek tartó Brok ezt sértődötten fogadta. A parlamentből való távozása után a CDU-ban és az EPP-ben is magas rangú pozícióban szeretne maradni.

A héten sorra jöttek ki a brüsszeli korrupciós botrányok: érdekesmód az összes politikus így vagy úgy, de Soros György bizalmi köréhez tartozik. Guy Verhofstadtról, a liberálisok frakcióvezetőjéről az derült ki, hogy eurómilliókat vett fel kétes cégektől, Cecilia Wikströmöt, a svéd Liberálisok listavezetőjét pedig le is kellett venni a listáról, amikor kiderült, hogy adócsalásban működött közre. Költői kérdés: nem kéne kisöpörni Brüsszelből a korrupciót? 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Orbán Viktor: Erős vár a mi Istenünk

Erős vár a mi Istenünk, jó fegyverünk és pajzsunk. Ha ő velünk, ki ellenünk? – írta a miniszterelnök a Facebook-on.

Az ellenfelek helyett az energiaválság jelenti a legnagyobb kihívást a sportkluboknak

Az ellenfelek helyett az energiaválság jelenti a legnagyobb kihívást a sportkluboknak

Nehéz hetek, hónapok várnak a hazai – és az európai – sportélet főszereplőire a hideg beköszöntével. Wladár Sándor, a Magyar Úszószövetség elnökének minapi nyilatkozata szerint a magyar sport a rendszerváltozás utáni legnagyobb kihívásával néz szembe a háború okozta energiaválság miatt. A 888.hu megpróbált utánajárni, mivel kell szembenézni a sportélet főszereplőinek, illetve annak, hogyan lehet csökkenteni az emelkedő költségeket.

Már nem ömlik a gáz a tengerbe a megrongálódott Északi Áramlat-2 vezetéken

Már nem ömlik a gáz a Balti-tengerbe a megrongálódott Északi Áramlat-2 vezetéken – közölte szombaton a vezetéket üzemeltető vállalat szóvivője.

A gázvezeték, amely Ursula von der Leyen szerint Európa szabadságát jelképezi

A gázvezeték, amely Ursula von der Leyen szerint Európa szabadságát jelképezi

Átadták a Bulgáriát és Görögországot összekötő gázvezetéket. A szombati szófiai ceremónián Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke is részt vett, aki szerint a déli vezeték Európa szabadságát jelképezi.

Joe Biden szerint Putyin nem fogja tudni megfélemlíteni az Egyesült Államokat

Joe Biden szerint Putyin nem fogja tudni megfélemlíteni az Egyesült Államokat

Pénteken Putyin elnök burkoltan azzal fenyegetőzött, hogy atomfegyvereket vet be a megszállt régiók védelmére.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére