Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
Amerika, London, Párizs
 
 
 
 

Saját iszlám vallást akar Franciaország

Bertha László

2016.08.29. 18:18

A francia kormány az iszlám szervezetek és a civil társadalom képviselõivel konzultációt indított annak érdekében, hogy az ország második legnagyobb vallása jobban illeszkedjen a köztársasági értékekhez.
PÁRIZS, 18:18

A francia kormány az iszlám szervezetek és a civil társadalom képviselőivel konzultációt indított annak érdekében, hogy az ország második legnagyobb vallása jobban illeszkedjen a köztársasági értékekhez.

A „franciaországi iszlám” megteremtése érdekében a belügyminisztérium egy alapítvány létrehozását is tervezi. Bernard Cazeneuve belügyminiszter vezetésével folytatott tárgyalások célja, hogy létrehozzanak egy olyan kulturális intézményt — Franciaországi Iszlám Alapítvány —, amely a vallás franciaországi értékekbe illeszkedését célozza.

A konzultációs nap egy újabb állomása a több hónappal ezelőtt megkezdett munkának, hogy sikerüljön létrehozni egy franciaországi iszlám vallást a köztársaság értékeinek tiszteletben tartásával.”

– mondta Bernard Cazeneuve.

A projektről már hónapok óta folynak a tárgyalások, a 87 halálos áldozattal járó nizzai terrortámadást követően azonban felgyorsultak a tárgyalások.

Az új alapítvány elnöke a korábbi szocialista belügyminiszter, Jean-Pierre Chevenement lesz. Az alapítvány az oktatás, a kultúra és a fiatalok nevelése területén támogat majd programokat, valamint a franciaországi imámok képzésért lesz felelős, iszlám teológiai kutatásoknak ad teret, illetve a muzulmán vallás „jobb megismertetésében” is közreműködik.

Az egykori belügyminiszter kinevezése viszont sokaknak nem tetszik. Chevenement a francia szekularizáció egyik élharcosa, másrészről pedig nem muzulmán.

A tervek szerint az intézmény 5-6 millió eurós költségvetését főképp magáncégek állják majd, de egymillió eurós állami támogatást is kap. Cserébe az igazgatótanácsban a belügyminisztérium, a kulturális és az oktatási tárca képviselői is helyet kapnak.

Ez az új struktúra képez majd hidat a köztársaság és a franciaországi muzulmánok között.”

– jelentette ki Bernard Cazeneuve.

A Franciaországi Iszlám Alapítvány mellett egy másik szervezet is létrejön majd, amelyben az állam már nem fog szerepet vállalni. Ez utóbbi finanszírozza majd az imahelyek és az imámok teológiai képzésére szolgáló helyek építését, melyeket eddig többnyire külföldi adományokból valósítottak meg. A cél tehát nem más, minthogy az imahelyek finanszírozása kizárólag francia forrásokból tevődjön össze, ami segíthet a radikalizáció visszaszorításában.

A muzulmán vezetők az új rendszertől azt várják, hogy véget vessen a teljes testet elfedő fürdőruha, a burkini betiltása miatt kialakult vitáknak.

Ez a pozitív esemény véget vetnek a burkini undorító epizódjának.”

– mondta a francia muszlim tanács elnöke, Anouar Kbibech.

(MTI, France24)

OLVASTAD MÁR?

Amerika, London, Párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Csernobil – a kommunista diktatúra legbrutálisabb katasztrófája

Csernobil – a kommunista diktatúra legbrutálisabb katasztrófája

Szabad vasárnap

Szinte végigsöpört a neten a Csernobil nevezetű új, ötrészes minisorozat, nem véletlenül. Testközelből mutatja meg az atomkatasztrófa valódi volumenét, teszi mindezt úgy, hogy az ember a látottak után egyszerűen nem tud nem beleborzongani, ha a Csernobilban történtekre gondol.

Orbán: Mindenkinek ott kell lenni!

Részvételre buzdít a magyar miniszterelnök.

Ismerkedjetek meg a legolcsóbb kézműves sörrel

Ismerkedjetek meg a legolcsóbb kézműves sörrel

Szabad vasárnap

Számos kisüzemi magyar sör van, ami nem olyan ismert, pedig érdemes ezeket is megkóstolni!

A Popsi nagybácsikája

A Popsi nagybácsikája

Piszkostizenkettő

Történetek a Keskeny Károly ciklusból – A kultúrrendőr – Pozsonyi (b)irodalma 16.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére