Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Romániában megdőlt minden negatív rekord

888.hu - MTI

2020.07.22. 08:30

Romániában ismét megdőltek a koronavírus-járvány negatív rekordjai, mind az egy nap alatt diagnosztizált új esetek, mind az elhalálozások tekintetében, miközben a kormány a kedden hatályba léptetett karanténtörvény alkalmazásától a fertőzések ütemének megfékezését reméli.

A stratégiai kommunikációs törzs (GCS) keddi jelentése szerint

megközelítette az ezret (994) az utóbbi 24 órában azonosított fertőzöttek száma, és minden korábbinál több, 36 Covid-19-ben szenvedő beteg vesztette életét egy nap alatt.

A GCS közleménye szerint a kedden hatályba lépő karanténtörvény – több mint kéthetes joghézag után – ismét lehetővé teszi a koronavírussal diagnosztizált fertőzöttek kórházi, vagy otthoni elkülönítését, és jogalapot teremt a hatóságoknak arra, hogy karanténra kötelezzék a fertőzöttekkel kapcsolatba kerülő, vagy a járvány sújtotta országokból érkező embereket.

Ausztriában péntektől ismét kötelezővé teszik a szájmaszkot a zárt légterű nyilvános helyeken, így az élelmiszer-üzletekben, a bevásárlóközpontokban, a bankokban és a postahivatalokban – jelentette be Sebastian Kurz kancellár kedd délután Bécsben.

Kurz a harmonikához hasonlította a koronavírussal kapcsolatos számok alakulását. Kifejtette:

pozitív és negatív szakaszok váltják egymást, vagyis az új fertőzöttek száma néhány napon át emelkedik, majd néhány egymást követő napon át ismét csökken.

Milton Ribeiro brazil oktatási miniszter és Onyx Lorenzoni állampolgársági miniszter is tudatta, hogy pozitív lett a koronavírustesztjének eredménye. Mindketten azonnal orvosi kezelést kaptak, és a továbbiakban otthonról látják el feladataikat. Jair Bolsonaro, az ország elnöke tizenegy napja jelentette be, hogy elkapta a vírust.

Brazíliában az Egyesült Államok után a legsúlyosabb a helyzet a világon. A fertőzöttek száma 2 millió fölött van, a halálos áldozatoké pedig hétfőn lépte át a 80 ezret.

A múlt heti nyolcszáz koronavírusos fertőzöttnél is nagyobb napi növekményhez képest ezen a héten kevesebb új beteget regisztráltak Ukrajnában. Vasárnap 651-et, hétfőn 673-at. A járvány kitörése óta igazolt fertőzöttek száma már meghaladta a 60 ezret.

Oroszországban a kedden közölt hivatalos adatok szerint az igazolt Covid-19-fertőzöttek száma az elmúlt egy nap alatt 5842-vel 783 328-ra emelkedett.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére