Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Romániában is bezárnák vasárnap a boltokat

888.hu

2016.02.24. 09:38

A hipermarketek hétvégi zárva tartását és az üzletekben a román termékek arányának növelését javasolta kedden, Achim Irimescu a román mezõgazdasági miniszter.
BUKAREST, 9:18

A hipermarketek hétvégi zárva tartását és az üzletekben a román termékek arányának növelését javasolta kedden, Achim Irimescu a román mezőgazdasági miniszter.

A tárcavezető kifejtette:

minden bizonnyal az intézkedés nem lenne a hipermarketek ínyére, de Európa nagy részében az üzletek általában este fél 7-kor zárnak, hétvégén pedig nem nyitnak ki. Romániában jelenleg a hipermarketek este 10-11-ig nyitva vannak a hét minden napján."

A miniszter elismerte, hogy a vásárlók egy része hétvégén, késői órákban szeret vásárolni, de ez szerinte nem teszi indokolttá a hétvégi nyitva tartást. A miniszter szerint a hipermarketek nagyon jól élnek Romániában, és a kormány közös frontot alakíthat ki a parlamenttel ebben a kérdésben.

A miniszter kijelentette: azt az indítványt is támogatja, hogy a szupermarketekben a román termékek aránya legyen kötelezően 51 százalék. Ezekkel az intézkedésekkel kívánják támogatni a helyi kistermelőket. 

(digi24, mti, gandul)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére