Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Romániában börtönbüntetésre ítélték a kormányellenes tüntetõket

888.hu

2018.11.19. 08:45

A bukaresti bíróság letöltendõ börtönbüntetésre ítélte a 2017. februári tüntetés három résztvevõjét, akik a demokrácia védelmében csendõröket is bántalmaztak. További nyolc társuk pedig felfüggesztettet kapott.
BUKAREST, 8:45

A bukaresti bíróság letöltendő börtönbüntetésre ítélte a 2017. februári tüntetés három résztvevőjét, akik a demokrácia védelmében csendőröket is bántalmaztak. További nyolc társuk pedig felfüggesztettet kapott.

A román kormány ellen tüntetőket hatósági közeg elleni erőszak, közrendzavarás és veszélyes tárgyak birtoklása, illetve használata miatt 3 év letöltendő szabadságvesztésre ítélte a bíróság.

A Transindex beszámolója szerint a letöltendő mellett még egy 3 000 lejes (250 ezer forint)  bírságot is ki kell fizetniük. További nyolc tüntetőt 1 év 4 hónap és 2 év 6 hónap közötti felfüggesztett börtönbüntetésre ítéltek, továbbá 90-120 nap közötti közmunkát kell végezniük.

Az egyik bántalmazott rendőrnek 2 000 eurós anyagi és 35 000 eurós erkölcsi kártérítést ítélt meg a bíróság, amit az elítéltnek kell kifizetnie.

A román ügyészség úgy véli, hogy 2017. február 1-én és 2-án tartott tüntetésen a vádlottak bántalmazták a helyszínre kivezényelt csendőröket, üvegpalackokkal, jégdarabokkal, fémtartályokkal dobálták meg őket. A vádlottaknál őrizetbe vételükkor késeket és bicskákat találtak, ami szintén törvénybe ütköző tüntetésen való részvételkor.

Akkor amúgy azért tüntetek, mert Romániában éppen legalizálták a korrupciót. Azt akarták bevezetni, hogy aki 200 ezer lej alatt lop, az ne legyen büntethető. A rendeletet végül visszavonták!
 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére