Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Robbantani és késelni akart egy migráns Dániában

888.hu

2019.01.22. 17:20

A koppenhágai városi bíróságon kedden megkezdõdött egy 31 éves szíriai menedékkérõ pere, akit azzal vádolnak, hogy egy, vagy több pokolgépet akart robbantani és konyhakéssel akart leszúrni embereket a dán fõváros utcáin.
KOPPENHÁGA, 17:20

A koppenhágai városi bíróságon kedden megkezdődött egy 31 éves szíriai menedékkérő pere, akit azzal vádolnak, hogy egy vagy több pokolgépet akart robbantani és konyhakéssel akart leszúrni embereket a dán főváros utcáin.

A gyanúsított Svédországban élt 2015 szeptembere óta. 2017-ben azzal vádolták a svéd hatóságok, hogy fel akart gyújtani egy síita mecsetet Malmőben, később azonban felmentették – írja az MTI.

A név szerint nem említett férfinak volt egy bűntársa is, akit 2017-ben hat év hat hónap szabadságvesztésre ítéltek Németországban.

A Dieab Khadigah néven azonosított bűntárs 2015 nyarán érkezett Németországba a balkáni migrációs útvonalon Szíriából. Németországban az internet révén kapcsolatba került az Iszlám Állam terrorszervezettel és radikalizálódott.

A mobiltelefonjából kinyert adatok alapján tanulmányozta, hogy miként kell összeállítani robbanószerkezetet és hogyan kell beszerezni feltűnés nélkül a pokolgéphez szükséges anyagokat és berendezéseket. A hatóságok megállapították, hogy pontosan követte a szunnita dzsihadisták környezetéből kapott iránymutatásokat, például különböző üzletekben és nem egy nap alatt vásárolta meg a szükséges  eszközöket, köztük tűzijátékokat, elemeket és 17 ezer szál gyufát.

A két férfi közösen azt tervezték, hogy Dánia fővárosában, Koppenhágában követnek el robbantásos merényletet, több pokolgéppel, zsúfolt tereken, hogy minél több áldozatot szedjenek.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére