Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Lezárt légtérbe repült be egy kisgép Trump arizonai látogatása idején

888 / MTI

2020.10.29. 08:30

Egy kisgép illetéktelenül berepült szerdán az amerikai elnök arizonai kampányrendezvényének idejére kijelölt repüléstilalmi övezetbe, egy vadászgép tartóztatta fel, majd kísérte ki onnan – közölte szerdán a Twitteren az észak-amerikai lég- és űrvédelmi parancsnokság (Norad).

Az incidens szerdán kora délután történt, Bullhead City légterében, amikor ott kampányrendezvényt tartott Donald Trump.

Egy meg nem nevezett kisgép engedély nélkül berepült az elnöki látogatás miatt ideiglenesen kijelölt repüléstilalmi övezetbe, és nem lépett kapcsolatba az irányítótoronnyal.

A légierő egy F–16-ost küldött hozzá, de a pilóta nem reagált a befogási manőverre, és csak jelzőrakéták kilövése után vette fel a rádiókapcsolatot a vadászgéppel. Az F–16-os kikísérte az illetéktelen behatolót az ideiglenesen lezárt légtérből.

A CNN helyszíni tudósítása szerint a tilalmat megsértő kisgépet nem lehetett látni, viszont látni és hallani lehetett a város felett elszáguldó vadászrepülőt. A kampányrendezvényre összegyűlt tömeg hangos üdvrivalgással fogadta a látványt, Trump pedig látogatása alkalmából rendezett „kis mutatványnak” vélte az F–16-os által kilőtt jelzőrakétákat.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére