Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Rémisztően rosszak a spanyol demográfiai adatok

Horváth József György

2019.06.21. 07:00

Spanyolországban 40 százalékkal csökkent a születések száma 2008 óta, ezzel sereghajtóvá váltak Európában. A rettenetes demográfiai adatok mellett a spanyol társadalom a legfontosabb civilizációs, szociális és politikai kérdésekben is züllésnek indult.

Negyven százalékkal csökkent a születések száma Spanyolországban 2008 óta a szerdán közzétett hivatalos statisztikai adatok szerint. Európában az ibériai országban a legalacsonyabb a születési arány.

A születések száma az elmúlt évtized után továbbra is csökkenőben van, a 2008-as 519 779-ről 2018-ra 369 302-re csökkent az újszülöttek száma, az 11 éve alatt 40,7 százalékos volt a visszaesés„

– számolt be róla Madridban közzétett közleményében a spanyol Nemzeti Statisztikai Intézet (INE).

2018-ban a Spanyolországban külföldi anyától születettek aránya az összes újszülöttek 20,6 százaléka volt.

A születések csökkenése részben a nők által vállalt gyermekek számának csökkenésének tudható be az INE szerint, amely hangsúlyozta, hogy a vállalt gyermekek aránya anyánként átlagosan 1,25-re esett vissza 2018-ban a 2017-es 1,31-ről. 2002 óta ez a legalacsonyabb arányszám.

Összehasonlításképpen: 2017-ben ez az arányszám átlagosan 1,59 volt az Európai Unióban.

Franciaországban volt a legmagasabb az egy anyára jutó gyermekek aránya (1,9 százalék), Máltán pedig a második legalacsonyabb (1,31).

A INE arra is rámutatott, hogy a statisztikák alakulásába – az 1980-as éveknek és az 1990-es évek első felének kritikusan alacsony születésszáma miatt – a szülőképes korban lévő nők alacsony száma is belejátszik.

A 46,7 milliós lélekszámú Spanyolország 2015 óta úgynevezett „negatív növekedést” produkál, azaz a halálozások száma meghaladja a születésekét.

Demográfiai válságra morális válság

A Századvég Alapítvány által immár negyedik alkalommal elvégzett Project28-kutatás – mely során az unió 28 tagállamát, köztük Spanyolországot is vizsgálták – adataiból kiolvasható, hogy Spanyolország rálépett a nemzeti önfeladás útjára. Szakértők szerint ez a kulturális, civilizációs önfeladás és így a morális válság felé sodródás lehet felelős többek között a rekord alacsony születési rátákért, és a rendkívül alacsony gyermekvállalási kedvért az ibériai országban.

A spanyolok emberek alapvetően rendkívül borúsan látják a jövőt. A Project28 kutatás adataiból kiolvasható, hogy a spanyolok több, mint kétharmada (72%) szerint inkább rossz irányba mennek a dolgok Spanyolországban. Továbbá a spanyol lakosság több, mint fele (53%) gondolja úgy, hogy gyermekeik és a következő generációk rosszabbul fognak élni, mint ma.

A nemzeti érzelmeket az önfeladás és az unió felé fordulás váltotta fel az országban. A spanyolok ugyanis rengeteg fontos kérdésben a nemzeti hatáskörök helyett inkább Brüsszelre bíznák a döntést. Így például az egyik legfontosabb kérdésben, a bevándorlásügyben a spanyolok 61%-a gondolja úgy, hogy annak inkább az EU hatáskörébe kellene tartoznia. Tehát a spanyolok majdnem kétharmada feladná a nemzeti határvédelmet.

Hasonló a spanyolok véleménye az energiaügyekben is: 54 százalékuk szerint az energia és rezsiköltségek megállapítása is inkább az EU hatáskörébe kellene, hogy tartozzon.

A spanyolok többsége már nem hisz a nemzetállamokban: 54 százalékuk gondolja úgy, hogy az EU-nak több hatalma kell, hogy legyen a nemzetállamok felett, és 35 százalékuk gondolja csak úgy, hogy ennek fordítva kellene lennie. Az európai adatokat összehasonlítva megállapítható, hogy Spanyolországban hagytak fel legtöbben a nemzetállami eszmékkel, a sorban Luxemburg a második, Málta és Szlovénia pedig holtversenyben a harmadik.

Aggasztó a kereszténységtől való elfordulás is a történelmileg keresztény, katolikus Spanyolországban. A keresztény kultúra megőrzésében a spanyolok sereghajtónak számítanak az uniós országok között. Az adatok egészen aggasztóak: a kérdésben véleménnyel rendelkező spanyolok fele gondolja csak úgy, hogy a keresztény civilizáció és kultúra értékeit meg kell őrizni, azonban a válaszadók másik fele szerint túl kell lépni a keresztény hagyományokon.

A Project28 kutatásból többek között az is kiderült, hogy a spanyolok több, mint 50 százaléka globalizációpárti, és majdnem 70 százalékuk támogatja az azonos nemű párok házasságát. A melegházasság támogatásában a spanyolok másodikak a kontinensen a hollandok után. Gender-kérdésben azonban több aggasztó dologra is rávilágított a kutatás: a spanyolok első helyen állnak a kontinensen a transzneműség kérdésben. Több, mint kétharmaduk gondolja úgy, hogy férfinak vagy nőnek lenni nem biológiai adottság, hanem mindenki maga dönti el, hogy milyen nemű szeretne lenni. Ezen felül Európában a spanyol válaszadók támogatják legtöbben a nemátalakító műtéteket 18 éven aluli gyerekek számára is (34 százalék). Továbbá megdöbbentő adat, hogy a spanyolok 32 százaléka – Hollandia (35 százalék) után a legtöbben a kontinensen – támogatja, hogy 18 éven aluli gyerekek számára is elérhetőek legyenek a nemi fejlődést gátló hormonkezelések.

A kérdés csak az: van-e még visszaút Spanyolország számára, vagy mindenkire hasonló demográfiai sors, nemzeti önfeladás és morális mélyrepülés vár, aki egyszer elindul a globalizmus cukormázzal kirakott, álságos országútján?

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére