Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Putyin konstruktív párbeszédre hívta fel Joe Bident

888.hu

2021.12.30. 21:15

A Kreml által közzétett üzenetben Vlagyimir Putyin orosz elnök azt írta, hogy a két atomnagyhatalom különleges felelősséget visel a nemzetközi és regionális stabilitásért.

Az emberiség előtt álló sok kihívás és fenyegetés tükrében Moszkvának és Washingtonnak „konstruktívan együtt kell működnie” – írta Vlagyimir Putyin. Az orosz elnök párbeszédre hívott fel, amely „kölcsönös tiszteleten és a másik fél nemzeti érdekeinek figyelembevételén alapul”.

A két vezető csütörtökön késő este kezdi meg telefonbeszélgetését. Szóba kerül a két ország képviselői között január 10-én, Genfben tervezett tárgyalás a Moszkva által igényelt biztonsági garanciákról, melyekről Oroszország előreláthatólag január 12-én a NATO-val is egyeztetni fog.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője újságíróknak nyilatkozva a Putyin-Biden telefonbeszélgetésről elmondta, hogy abban „semmilyen nyilvános rész nem lesz”. Közölte, hogy a beszélgetést Putyin kezdeményezte.

Hozzátette,

hogy Moszkva mindenképpen tárgyalásokkal akarja rendezni az orosz-amerikai viszonyt.

Egy nevének elhallgatását kérő fehér házi vezető szerint Joe Biden ugyanakkor hangsúlyozni kívánja, hogy az Egyesült Államok „mélységesen aggódik” a több tízezer orosz katona jelenléte miatt az ukrajnai határ térségében, és „katonai offenzíva” esetén „készek reagálni”.

Washington azt szeretné, ha ezek a csapatok visszatérnének a rendes állomáshelyükre

– mondta a fehér házi illetékes, akit az AFP francia hírügynökség idézett.

A csütörtöki telefonbeszélgetés előtt egy amerikai kormányzati szóvivő közölte: súlyos gazdasági és pénzügyi szankciókat egyeztettek szövetségeseikkel, jóval súlyosabbakat, mint amilyeneket 2014-ben (a Krím dél-ukrajnai félsziget orosz megszállásának és bekebelezésének az évében) hoztak.

A szóvivő beszélt azokról a tervekről is, amelyekkel egy újabb invázió esetén erősíteni kívánják a NATO jelenlétét a keleti-európai tagállamokban.

Felkészültünk arra is, hogy további támogatást nyújtunk Ukrajnának területe megvédelmezéséhez és egy esetleges, a következő hetekben történő orosz megszállás esetén adandó válaszlépéshez

– idézte a nevének elhallgatását kérő szóvivőt a dpa német hírügynökség.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Biden katonákat küld Szomáliába

A Biden-kormány hétfőn bejelentette, hogy újraindítja a „tartós” amerikai csapat jelenlétet Szomáliában, az al-Kaida szervezethez tartozó al-Shabaab fenyegetésére hivatkozva, amellyel visszafordítja Trump-kormányzat célját arra vonatkozóan, hogy kivonják a térségből a katonaságot.

Orbán Viktor és Tucker Carlson is részt vesz a CPAC Hungary-n

Orbán Viktor és Tucker Carlson is részt vesz a CPAC Hungary-n

Hazánkba látogat a CPAC-kongresszus, ahol Orbán Viktoron kívül Kövér László, Varga Judit és Tucker Carlson is megjelenik majd. Mutatjuk, kik a legfontosabb felszólalók a kétnapos konzervatív dzsemborin.

Orbán Viktor: Ez az évtized a veszélyek, a bizonytalanság és a háborúk korszaka lesz

Európa, a nyugati ember, benne és vele Magyarország, mi, magyar emberek a veszélyek korába léptünk – írta a miniszterelnök a Facebookon.

Derűs négy évet garantál nekünk a parlamenti ellenzék

Ha nem lőnének a szomszédunkban, és nem régen látott kihívásokkal kellene farkasszemet nézni, nyugodtan kijelenthetnénk, hogy derűs parlamenti órák várnak ránk a következő négy évben. Az ellenzéki nevettetők kicsiny, ámde harsány csapatához most csatlakozott egy tréfás kedvű újonc, Jámbor András.

Kampányidőszakban a magyar gazdaság szárnyalt, az ellenzéki pártok harca mélyült

Kampányidőszakban a magyar gazdaság szárnyalt, az ellenzéki pártok harca mélyült

A 888 stábja hétfőn bement a Parlamentbe, és több kérdést is feltett a képviselőknek. Érdekes válaszok születtek.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére