Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Progresszív baloldali nõk megfeledkeztek a nõnapról

888.hu

2017.03.09. 08:58

Az amerikai baloldali celebritások a nemzetközi nõnap alkalmából is Trumptól féltették hazájukat, olyannyira, hogy megfeledkeztek kiállni a muzulmán nõk mellett.

A női egyenjogúság élharcosai, Lady Gaga, Michelle Obama, Malála Júszafzai
a Nemzetközi Nőnap alakalmából még csak futólag sem ítélték el azokat a muszlim társadalmakat, ahol a nőket naponta megalázzák, megerőszakolják, csadorban meg burkában járatják. Ezzel ellentétben Trumpot és az amerikai vezetést ostorozták, amelyről tudvalevő, hogy nőellenes. 

A női egyenjogúság harcosai amúgy óriási szereptévesztésben vannak, ha azt gondolják, hogy a Twitteren megosztott képekkel és posztokkal ők valóban a muszlim nők jogaiért küzdenek. A következőkben bemutatunk két olyan nőt, akik az életük kockáztatásával valóban a muzulmán nőket ért hátrányos megkülönböztetés ellen harcolnak. 

A muzulmán nők jogaiért egy dán mesterlövész száll síkra, aki nemcsak Twitteren, hanem a csatamezőn is a női jogokért küzd. 

Õ Joanna Palani. 

A 23 éves, politológus lány évekkel korábban önként utazott el a Közel-Keletre annak érdekében, hogy felmenői előtt tisztelegve a kurdok oldalán harcoljon az Iszlám Állam elnyomó uralma ellen. Küldetéstudatáról legutóbb úgy beszélt, hogy "mindent feladnék Európáért, a szabadságért és a demokráciáért.

Csakhogy a fiatal lányra komoly büntetés várt, amikor 2014-ben visszatért Dániába, ugyanis az ország szigorú törvényei szerint – melyek a legtöbb országban, világszerte érvényben vannak – egy adott állampolgár nem harcolhat egy másik nemzet, vagy népcsoport hadseregében. Ennek eredményeképpen meg is fosztották a dán hatóságok az útlevelétől, így már nem hagyhatja el az országot.

Palani mellett említést érdemel Qandeel Baloch is, akit saját fiútestvére fojtott meg 26 évesen. A pakisztáni celeb testvére a gyilkosság után arra hivatkozott, hogy azért ölte meg húgát, mert " kényes társadalmi kérdésekben, mint például a gender jogok, markáns véleményt képviselt". 

Amúgy meg boldog gender tanulmányokat! 

Ja, és kedves feminista barátaim, lécci nézzétek meg ezt az ábrát, mielőtt női egyenjogúságról handabandáztok.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére