Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Piszoárgerillákká vedlettek a feminácik!

Nagy Gábor

2018.08.30. 14:58

Ha nem tudtátok volna, szexista és persze diszkriminatív is, ha az utcákra piszoárokat helyeznek. Hogy ez milyen "súlyos társadalmi probléma", azt jól jelzi, hogy még a francia feministák is bepiszkolták a kezüket.

Ha nem tudtátok volna, szexista és persze diszkriminatív is, ha az utcákra piszoárokat helyeznek. Hogy ez milyen „súlyos társadalmi probléma”, azt jól jelzi, hogy még a francia feministák is bepiszkolták a kezüket.

 

A környezetbarát piszoárokat pár hónapja kezdték kihelyezni a francia főváros utcáira – ezzel enyhítve a köztereken elvégzett, könnyítésekből adódó problémákat.

 

Abszolút támogatandó dolog a köztéri piszoárok telepítése, itthon is kellenének ilyenek.

 

Csakhogy a feministáknak ez nem tetszik, és mi mást is kiálthattak volna, mint hogy: „szexista” a városvezetés döntése, mert a „nők nem tudnak piszoárba pisilni”! Hogy kinyilvánítsák nemtetszésüket, akcióba lendültek, és több nyilvános vécét is megtámadtak a napokban. A piszoárokba tampont, egészségügyi betéteket dobáltak, sőt, volt olyan, amelyikbe betont öntöttek. Az egyértelmű rongálás mellett üzeneteket is ragasztottak a vécékre, melyeken a következők álltak: a férfiak vizeljenek inkább az utcára, mert a nyilvános szoptatás még mindig felháborodást kelt.

 

A francia hatóságok az „akciókat” követően azonnal nyomozásba kezdtek, eddig ugyanis egyetlen csoport sem vállalta a gerillaakciókért a felelősséget. Ugyanakkor a francia feminista szervezetek azt taglalják, diszkriminatív, hogy csak a férfiak számára helyeznek ki piszoárokat az utcákra, terekre, s hogy a nők számára egyáltalán nem biztosított a „könnyítés lehetősége”.

A Femmes Solidaires feminista szervezet egyik tagja, Gwendoline Coipeault azt mondta az eset kapcsán:

 

Nemcsak arról van szó, hogy a férfiak foglalják el a közterületeket, hanem arról is, hogy a nők és gyerekek nem feltétlenül akarnak nyilvánosan vizelő férfiakat látni”.

 

Szerinte a piszoárokat a férfiak komfortérzetének növeléséért hozták létre (!), azt a gondolatot erősítve, hogy a nők nem szívesen látottak a köztereken.

 

Ez diszkrimináció, és csak erősíti azt a sztereotip és szexista elméletet, miszerint a férfiak nem tudnak uralkodni magukon, még a húgyhólyagukat tekintve sem”

 

sivalkodott Coipeault, aki később hozzátette: több száz fedett nyilvános vécé van még Párizsban, a nőknek és a férfiaknak pedig inkább ezeket kéne használniuk a közterületek helyett.

 

Köztéri vizelési káosz uralkodik Párizsban (is)

 

A francia fővárosban ez év első felében 5000 embert büntetett meg a rendőrség nyilvános vizelésért. Többségük férfi volt. A feministák szerint ennek ellenére elegendő az a közel 500 fedett illemhely, ami 0-24-ben várja a „vendégeit”.

 

A piszoárgerillákra a városvezetés is reagált

 

A párizsi önkormányzat szerint a város nem diszkriminálja a nőket, ugyanakkor sajnálja, hogy a piszoárokat megrongálták. Hozzátették: hallják a kritikákat, és szeretnék a nők álláspontját is figyelembe venni.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére